En Sıcak Konular

AK Parti'li başkanının evine silahlı saldırı

11 Eylül 2012 17:19 tsi
Başkan Oral, eşi ve çocukları, saldırıdan yara almadan kurutuldu.


Konya'nın Ilgın İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Halil İbrahim Oral'ın evine, henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Evde bulunan Başkan Oral, eşi ve çocukları, saldırıdan yara almadan kurutulurken, polis şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Olay, geçen cumartesi günü saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral'ın bir apartmanın 4'üncü kattaki dairesine pompalı tüfekli ateş açıldı. Başkan Oral'ın eşi ve çocuklarıyla oturduğu sırada meydana gelen olayda, dairenin pencere camları kırıldı. Paniğe kapılan Başkan Oral, eşi ve çocukları içeri gönderdi, ardından hemen polise haber verdi.

GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Düzenlenen silahlı saldırıyla kendisine gözdağı verildiğini öne süren Halil İbrahim Oral, yaptıkları denetimlerde restoran, otel ve eğlence yerlerine yaptıkları denetimlerde bazı işyerlerinin ruhsatlarının iptal edildiğini, saldırıyı da ruhsatı iptal edilenlerin yaptırmış olabileceğini iddia etti. Oral, şunları söyledi: "Biz yaklaşık 1 ay önce komisyon kararı sonrası restoranlara, otellere, içkili eğlence mekanlarına denetim yaptık. Yaptığımız uygulamalarda çoğu işyerinin sağlığa uygunsuz hizmet verdiği, işletme ruhsatında eksiklikler tespit ettik. Bunun sonucunda biz bu işyerlerine 15 gün süre verdik. 'Bu süre içinde eksikliklerinizi tamamlarsanız çalışmaya devam edebilirsiniz, aksi takdirde işletme ruhsatınız iptal olur' dedik. 15 gün sonra gittiğimizde bu eksikliklerin giderilmediğini gördük. Bizde yasalar gereğince bazı işyerlerinin ruhsatını iptal ettik. Tabii bu iptal sırasında bazı işyeri sahipleri tarafından saldırıya uğradık. Biz yasaya uygun olmayan birşey yapmadık. Burası turizm ilçesi. Biz herşeyi daha güzel yapmaya çalışıyoruz. Önce bağevimi ateşe vermeye çalıştılar. Daha sonra aynı gün içerisinde oturduğum evime pompalı tüfekle saldırı düzenlediler. Bazıları bize gözdağı vermeye çalışıyor. Ama biz ne yaptıysak ilçemiz için insanımız için yaptık."

Halil İbrahim Oral, olayla ilgili Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Polis, saldıgan veya saldırganların kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. 

Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,900 µs