En Sıcak Konular

Vural: Siyasi manevra alanı çıkarmak doğru değil

11 Eylül 2012 16:38 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Afyonkarahisar'da 25 kişinin şehit olduğu olayı ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sabotaj iddiasında bulunmasını eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,  "Bilgiye dayalı konuşulması gerekiyor. Kaza mı sabotaj mı hukukun üstünlüğü çerçevesinde ortaya çıkması gerekiyor. Bundan siyasi manevra alanı çıkarmak doğru değil" dedi.

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul’da yaşanan terör olayı anımsatan Vural, “Terör örgütü can almaya devam ediyor, basın toplantılarında şehitlere başsağlığı dilemek rutin hale geldi. Terörle mücadelede MHP olarak devletin ve güvenlik güçlerinin yanında olduk. Terör örgütünü cesaretlendiren her adımın karşısında olduk. Terörle mücadeleyi kazanacak askerimiz polisimiz vardır” dedi.

Siyasi iradeyi terör örgütünün cesaretlendirecek söylemlerden uzak durmamakla suçlayan Vural, “Terör örgütüne karşı hep beraber dimdik ayakta durmak lazım. Terör örgütünün psikolojik hareketine destek verecek hareketlerden kaçınmalıyız” diye konuştu.

Basın toplantısında yanında getirdiği Ipad’ından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BDP ile ilgili sert sözlerinin videolarını izlettiren Vural, eleştirisini sürdürdü. Vural, “Bugün BDP terör eşliğinde siyasi propaganda yapıyorsa o bölgenin PKK’ya bırakılmasından kaynaklanıyor. Terör örgütü orada konuşuyor. Terör örgütüne özgürlük sunmuşlar terörle böyle mücadele edemezsiniz” dedi.

“BU LİGHT KAFAYLA TERÖRLE MÜCADELE EDİLMEZ”

Başbakan Erdoğan’ın bir konuşmasında PKK’lı üst düzey yöneticinin sözleri için ‘hayra alamet değil’ sözlerine atıfta bulunan Vural, “Terör örgütünün yaptığı hayra alamet değilmiş, terör örgütünden hayır mı bekliyor. Bu light kafayla terörle mücadele edilmez. Bu söylem terör örgütünü cesaretlendiren söylemdir. Terör örgütünden hayır beklenmez, bu bir şer, fitne örgütüdür. Terör örgütüne karşı daha kararlı tutum ve söylem bekliyoruz” diye konuştu.

Vural, Başbakan Erdoğan’dan konuşma metinlerini yazanları değiştirmesini istedi. Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan olayın ardından 4 komutanın yer değiştirmesine değinen Vural, “Valiyi ne zaman değiştireceksin? Milletin içini yaralayan ve şehitler verdiğimiz bir gün alışverişte bulunan, bununla ilgili ne yapacaksınız? Ya hediyeleşmeyi doğru bulan Hüseyin Çelik’e. Millet valiye kızıyor diye Sayın Başbakan bir şey söyledi” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın hediyeleşme olayının alaturka olarak görmesini de eleştiren Vural, Arınç’a seslenerek, "Sen alafranga mı istiyorsun? Bu bir aymazlıktır işgüzarlıktır. Alafranganın peşinden koşanlara bu milletin vicdanın yer olmadığını belirtmek istiyorum” dedi.

ÖSYM Başkanının görevden alınmamasını eleştiren Vural, “Hatalı olanlar görevden alındı derken akla ÖSYM Başkanı Ali Demir geliyor. Kaç defa sorular çalındı sınav patladı bunlarla ilgili tık yok. Afyon valisi ile ilgili tık yok ÖSYM Başkanı korunması gereken birisi galiba” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın dershaneleri kaldıracaklarına ilişkin sözlerini anımsatan Vural, “Dershaneyi kaldırman için okul sistemini, sınav sistemini değiştirmen lazım. Bunları yaparsan dershanelere gerek kalmaz” dedi.

“BÖYLE BİR İDDİANIN KİME NE FAYDASI VAR”

Daha sonra soruları yanıtlayan Vural, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar’daki patlamaya ilişkin sabotaj iddiasına ilişkin olarak, “Biz sorumlu siyaset yapıyoruz. Bir takım şüpheler vasıtasıyla milletin kafasının karıştırmak değil aksine bu olayın nasıl olduğunu ortaya çıkmasını istiyoruz: Böyle bir iddianın kime ne faydası var” dedi.

Kılıçdaroğlu ile olayın sabahında açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıklamalarının arasında hiçbir fark olmadığını belirten Vural, bilgiye dayalı konuşulması gerektiğini ifade etti. Adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini anımsatan Vural, “Kaza mı sabotaj mı hukukun üstünlüğü çerçevesinde ortaya çıkması gerekiyor. Bundan siyasi manevra alanı çıkarmak doğru değil biz sorumlu siyaset yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hakkında idam kararı çıkan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi konusunda Türkiye'nin tavrına ilişkin soruya Vural, bunun bir siyasi yaklaşım tarzı olduğunu söyledi. Kararı yok saymanın son derece düşündürücü olduğunu belirten Vural, bu konuyla ilgili adil bir yargılama temin edilmesi ve şüphelerin ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti. Vural, “Haşimi için Sayın Başbakan dostum, kardeşim diyor. Başbakan için Esed de dostu ve kardeşiydi. Bundan sonra tavrının nasıl değişeceğini bilmiyoruz. Hükümetin davranışı tamamen siyasidir” dedi.



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    27,331 µs