En Sıcak Konular

Piyasalar Almanya'yı bekliyor!

11 Eylül 2012 16:15 tsi
Altın yükselişini sürdürürken, diğer finansal unsurlarda bekleyiş sürüyor.

Küresel yatırımcılar işlemlerinde bu hafta özellikle Euro Bölgesi'ne yönelik gelecek önemli açıklamalar öncesinde oldukça kararsız kaldı. Alman Anayasa Mahkemesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz toplantısı öncesinde ABD, Avrupa ve Asya piyasalarında düşük seviyeli kayıplar yaşandı. MSCI'nın
Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.3 düşerken, Nikkei endeksindeki düşüş yüzde 0.8 oldu. MSCI endeksindeki düşüşe Çin borsalarındaki kayıplar öncülük etti.


DOW GERİLEDİ

ABD'de cuma günü açıklanan zayıf tarım dışı istihdam verisinin ardından piyasalarda Fed'in bu haftaki toplantısında ekonomideki toparlanmaya destek sağlamak için bir tür parasal gevşeme yönünde karar alabileceğine inanıyor.

Bu beklenti nedeniyle geçen hafta yükseliş eğiliminde olan ABD borsaları bu haftaya kâr satışlarıyla başladı. ABD'nin gösterge endeksi Dow Jones yüzde 0.2 gerileyerek 13 bin 204 puana geriledi.


ALTIN YÜKSELİYOR

Euro, Almanya Anayasa Mahkemesi'nin Euro Bölgesi'nin kalıcı kurtarma fonu ESM hakkındaki kararını geciktirmeyeceğini açıklamasının ardından bu sabah dolar karşısında kazanımlarını artırdı. Euro, ABD kapanışına göre yüzde 0.5 değer kazanarak 1.28197 ile 22 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.


PETROL DÜŞTÜ

Brent ham petrolünün fiyatı yatırımcıların kâr satışına gitmeleriyle dört gündür ilk kez düştü. Fed'in bu hafta yapacağı toplantıda ekonomiye destek için yeni adımlar atacağı beklentisi kayıpların sınırlı almasını sağladı.


Brent petrolün varili halen yüzde 0.30'lük düşüşler 114 dolardan işlem görüyor. Altın ise ECB ve Fed'e ilişkin beklentilerle son bir ayda yaklaşık yüzde 7 değer kazandı. Altının ons fiyatı halen 1732 dolar seviyelerinde bulunuyor.(Habertürk)



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    37,517 µs