En Sıcak Konular

Görgü tanığı: Polisler çığlık atıp, feryat ediyordu!

11 Eylül 2012 16:12 tsi
Sultangazi'de polis merkezinde meydana gelen patlamanın görgü tanığı yaşadıklarını anlattı.

Yardım etmek için emniyete koştuğunu anlatan Meltem Yıldız, "Polislerin çığlıkları vardı, feryat ediyorlardı." dedi.

Sultangazi Gazi Polis Merkezi Amirliği'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, bir polis şehit oldu, 4'ü polis 7 kişi de yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, canlı bombanın önce el bombası attığını sonra da kendini patlattığını açıkladı.

Görgü tanıkları da patlamanın ardından yaşanan dehşet anlarını basın mensuplarına anlattı. Patlamanın ardından yardım etmek için emniyete koştuğunu anlatan görgü tanığı Meltem Yıldız yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Patlama olunca camdan baktığımda karakoldan dumanlar çıkıyordu. Polisler dışarı çıkıyordu. Yardım etmek için koşup gittik. Polislerin çığlıkları vardı feryat ediyorlardı. Emniyetin bahçesine girdim. Polis patlamamış bomba var diye bizi geri çıkardı. Polisler karakolun içinde panik içindeydiler, bir şey yapamıyorlardı. 3 yaralı sivil polis vardı.

Onları dışarı çıkarmışlardı. Polis bir kişiyi de karakolun merdivenlerine oturtmuştu. Ayağı kopuktu sanırım. Yaralıları görünce ambulans diye bağırdım. Polisler yüzlerinden yaralanmıştı."

ŞEHİT POLİS SALDIRIYI FARK ETMİŞ!

Bombalı saldırının ardından başlatılan soruşturmada olay anının detayları ortaya çıkmaya başladı. Boynunda asılı çanta ve elindeki evraklarla karakolun girişinde bulunan silahlı nöbetçinin yanına yaklaşan canlı bomba, "Karakoldan haber verdiler. Bana ait bir evrak varmış. Alıp çıkacağım." diyerek binaya girmiş.

Bu konuşmanın ardından canlı bomba, X-Ray cihazının bulunduğu kapı bölümüne doğru yöneldi. Kapıda nöbet tutan polis memurunun ifadesine göre zanlının içeri girmesinin hemen ardından içerden iki el silah sesi geldi. Nöbetçi silahını doğrultarak içeri doğru yöneldiği sırada büyük bir patlama meydana geldi. Silahını çekerek canlı bombaya ateş ettiği belirtilen Bülent Özkan, olay yerinde hayatını kaybetti.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE SEÇİLMİŞ

Polis memuru Bülent Özkan'ın başarılı çalışmalarından dolayı Asayiş Şube Müdürlüğüne tayin edilmek üzere olduğu ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosuna seçilen Özkan'ın yeni görev yerinde çalışmaya başlamak için işlemlerinin tamamlanmasını beklediği öğrenildi.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs