En Sıcak Konular

Iğdır'da geniş çaplı operasyon başlatıldı

11 Eylül 2012 15:44 tsi
Iğdır'da PKK'lıların TIR yakması ve 3 sivili yaralama olayının ardından güvenlik güçleri Ağrı Dağı bölgesinde operasyonlarını artırdı.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun beldesi mevkiinde meydana gelen olay sonrası güvenlik güçleri, PKK'lıların kaçtığı tahmin edilen Ağrı Dağı bölgesine operasyonlarını artırdı. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin gece saatlerinde başlattığı operasyonlar artarak devam ediyor. Operasyonların yaşandığı bölgede güvenlik güçleri trafiğin akışını kontrollü şekilde sağlıyor.

TIR YANDI, 3 SİVİL VATANDAŞ YARALANDI

Iğdır Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun beldesi mevkiinde, dün akşam 20.00 sıralarında, yol kesen bölücü PKK mensupları bir TIR'ı yakıp, araçlara ateş açarak, 3 sivil vatandaşın yaralanmasına neden olmuştu. Aralık ilçesine 30, Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'ne 70 kilometre mesafedeki Türkiye-Nahcıvan Karayolu üzerindeki saldırıda, Iğdırlı bir firmaya ait TIR'ı durduran PKK'lılar, TIR'ı ateşe vererek yolu trafiğe kapattı. Saldırıda TIR'ın içerindeki faturada 150 bin TL'lik Nahcıvan'a gönderildiği belirtilen mobilya eşyası ile araç yanarak kül olurken, TIR'da soğutma çalışması sabahın ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Yanan TIR'ların söndürme çalışmalarına katılan şirket sorumlusu; dün akşam saatlerinde araçlarının durdurularak yakıldığını, olaydan yarım saat sonra haberleri olduğunu belirtti. Olayda araçlarının ve içindeki malları ile birlikte tamamen yanarak kül olduğunu hatırlatan şirket yetkilisi, "Elimizdeki faturaya göre, Nahcıvan'a götürmek üzere TIR'ın taşıdığı fatura bedeli 150 bin TL değerindeki mobilya eşyası ile yanan araç ile birlikte 300 bin TL zararımız var" dedi.

VALİLİK OLAYI DOĞRULADI

Iğdır Valisi Ahmet Pek, konuyla ilgili açıklamasında saldırıyı doğruladı. Yazılı açıklamada bulunan Pek, "Dün Karakoyunlu Taşburun beldesi kantar mevkiinde bir grup bölücü bu yol kesmeye çalışmış, teröristler 1TIR aracını yakmıştır. Durmayan araçlara rastgele ateş açan PKK/KCK'lı teröristler 3 sivili yaralamışlardır. Sivillerin 1'i Türk, 1'i İranlı, 1 diğeri ise Nahcıvanlıdır. Yaralılarının hayati tehlikesi yoktur. PKK'lı teröristler her zaman olduğu gibi halk düşmanlıklarını bir kez daha göstermiştir. Yol keserek, insan kaçırarak, köy halkının iki lokma yiyeceğini gasp ederek yaşayan bu eşkıyalar, halkın hiçbir zaman desteğini göremeyeceklerdir. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Halkımızın bilgilerine ve insaflarına havale ediyorum" ifadelerine yer verdi. (Cihan)



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,934 µs