En Sıcak Konular

'Tüketici bilinçlendi, hakem heyeti mesaiye kaldı'

11 Eylül 2012 15:01 tsi
Kahramanmaraş'ta Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti sadece bir ayda 800 dosyayı karara bağladı.

Kahramanmaraş'ta, Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, bir ayda 800 dosyayı karara bağladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanı Nesih Tanrıverdi, son yıllarda yapılan çalışmaların etkisiyle tüketicilerin yavaş yavaş bilinçlenmeye başladığını ifade etti.

Haksızlığa uğradığını düşünen tüketicilerin kendilerine müracaat ettiğini belirten Tanrıverdi, "Son aylarda büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Bir ay içerisinde heyet olarak 800 dosyayı karara bağladık. Bu gerçekten büyük bir rakam. Örneğin 3 yıl önce sadece bir yılda 400 yakın dosya karara bağlanırken sadece bir ayda bunun iki katına ulaşmış olduk" dedi.

Heyetin 4 kişiden oluştuğunu ve 15 günde bir toplandığını aktaran Tanrıverdi, işlemi tamamlanan ortalama 400 dosyayı, 4 saatte imzalayabildiklerini bildirdi. O nedenle her üyenin bin 600 kez imza atmak zorunda kaldığını anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu:
"Heyetimizde görev alan kişiler tamamen gönüllülük esasına göre çalışıyor. Baro, belediye, ticaret ve sanayi odasından temsilci bulunuyor. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız 15 günde bir mesailerini buraya harcamış oluyor. Son zamanlarda tüketici başvurusunun artması bizim mesaimizi de artırmış oldu. İş yükümüz artıyor ama yine de tüketicinin bilinçlenmesinden yanayız."

"En çok şikayet banka işlemlerinden"

Tanrıverdi, yaptıkları incelemelerde tüketicilerin en çok bankalardan şikayetçi olduğunu belirterek, özellikle dosya masrafı, yeniden yapılandırma masrafı, ekspertiz ücreti, 10 yıl geriye dönük kredi kartı aidatı, gibi bankacılık işlemlerinde alınan ücretlerin, tüketicilerin en çok şikayet ettiği konular olduğunu bildirdi.

Tüketicilere uyarılarda bulunan Tanrıverdi, sözlerini şöyle tamamladı:
"Tüketiciler heyete başvururken iddialarını mümkün olduğunca belgeye dayandırması, kendilerine belge verilmiyorsa bile kesilen ücreti en azından yaklaşık olarak belirtmeleri, ayrıca kendilerine belge vermeyenleri de bağlı olduğu üst kuruluşlara şikayet etmeleri gerekiyor. Biz başvuruda belge sunulmasa bile en azından miktar ile ilgili bir iddiada bulunulmasını arıyoruz."(aa)



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,754 µs