En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan patlama açıklaması

11 Eylül 2012 10:22 tsi
Başbakan Erdoğan'dan patlama açıklaması Başbakan Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesi havaalanında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki patlama üzerine, oradaki yetkililerden başta albay, yarbay, binbaşı ve astsubay olmak üzere 4 kişinin görevlerinden alınarak farklı yerlere tayinlerinin yapıldığını bildirdi.

Erdoğan, patlamayla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Kim bu üst düzey komutan? Onu açıkla. Böyle tutarsız, samimiyetsiz ve böyle bir durumdan rant devşirmeye çalışmak gibi bir şey olabilir mi?" dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Bu eğer size ait değilse, çünkü tam sayfa bir haber. Çık o zaman bunu yalanla, yalanlamıyorsan o zaman demek ki sen bunu söyledin. Burada haklı olarak Silahlı Kuvvetler de böyle bir iftira karşısında yapması gereken yargı yoluna gitmektir ve yargı yoluna da gidecektir. Hükümet olarak biz de yargı yolunu ayrıca açık tutuyoruz'' şeklinde konuştu.

Hediyeleşmenin böyle bir günde olması yanlış

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e biraraya gelmesi de değerlendiren Erdoğan, bunun olması gereken bir durum olduğunu belirterek, ''Fakat oradaki her zaman rutinde yapmış olduğu hediyeleşmeyi böyle bir günde yapmış olması yanlış bir hadisedir ve yanlış yapmıştır. Fotoğraf çektirip onu daha sonra sitesine koymak ayrı yanlıştır'' dedi.

Yol haritamızda yok

Erdoğan, ''Kabinenin değişimi, yenilenmesi kongrelerle paralel giden işler değildir. Kongrelerin dışında da kabinelerde değişiklik yapılabilir. Ama şu anda bizim yol haritamızın içinde böyle bir şey söz konusu değil. Şimdi tamamen odaklandığımız 30 Eylül'deki ustalık döneminin güçlü bir siyasi yapılanmasını sağlamaktır'' dedi.

Haşimi'yi teslim etmeyiz

Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin gıyabında verilen idam kararınına ilişkin de ''Biz Sayın Haşimi'yi Türkiye'de kalmak istediği sürece ülkemizde tutarız. Teslim de etmeyiz'' dedi.

Lübnan'da kaçırılan Türk iş adamı

Başbakan Erdoğan, Lübnan'da kaçırılan Türk iş adamı ile ilgili, kendilerine ulaşmış henüz bir netice olmadığını, münasebetlerin Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü, konunun takipçisi olduklarını da söyledi.

aa

Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,696 µs