En Sıcak Konular

Başbakan olacak mı?

11 Eylül 2012 08:58 tsi
Başbakan olacak mı? Kurtulmuş HAS Parti - AK Parti birleşmesini değerlendirdi...

CNN Türk'te yayınlanan "Ankara Günlüğü" programına katılan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazeteci Hande Fırat ve Enver Aysever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti ile HAS Parti’nin birleşmesine ilişkin Başbakan ile bir pazarlığının olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Bu bütünleşmenin AK Parti için büyük bir sinerji doğuracağı yüzde 83'ler civarında, bir milletin kanaati var. Bana gelince, ben ve arkadaşlarıma Has Parti'de şu anda siyaset yapan arkadaşlara gelince, Allah şahit ki, sayın Başbakan ile olan görüşmelerimizin hiçbir yerinde ve hiçbir şekilde en ufak bir pazarlığın içinde olmadık" dedi.

"TAZE KANA İHTİYAÇ VAR"

AK parti ve HAS Parti'nin birleşmesine ilişkin medyada yer alan haberlerin sorulması üzerine Numan Kurtulmuş, birçok konuda hükümete destek verdiklerini belirterek, "Başbakandan samimi bir davet gelince, bu süreci kuvvetlendirmek yeni Türkiye'nin inşasına karınca kararınca katkıda bulunmak için, bu teklifi değerlendirdik. Yeni Türkiye'nin inşasına ilişkin ortaya çıkan ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç karşılıklı olarak örtüştü. Bu önümüzdeki yeni bir dönemdir. Zaten sayın Başbakan da bunu açık bir şekilde, söylüyor. Bir hücre yenilenmesine ihtiyaç var. Bir taze kana ihtiyaç var diyor. Burada inşallah bu yapılabilir. Gerçekleştirilebilirse, önemli mesafeler alınacağına inandık, ikna olduk ve bu bütünleşme yolundaki talebi teklifi kabul ettik" diye konuştu. Başbakanlığa nasıl baktığı yönündeki bir soruya Kurtulmuş, Siyasi hayatı boyunca konuştuğu her şeyi bugün de savunduğunu, bir mevki için siyasette bulunmadığını ifade etti.

"PAZARLIK İÇİNDE OLMADIK"

AK Parti ile HAS Parti birleşmesine ilişkin partililerin düşüncelerinin ne olduğunun sorulması üzerine Kurtulmuş, ortada bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek, kamuoyu araştırmalarının bu bütünleşmeye ilişkin olumlu sonuçlar ortaya çıkardığını dile getirdi. Numan Kurtulmuş, "Bu bütünleşmenin AK Parti için büyük bir sinerji doğuracağı yüzde 83'ler civarında, bir milletin kanaati var. Bana gelince, ben ve arkadaşlarıma Has Parti'de şu anda siyaset yapan arkadaşlara gelince, Allah şahit ki, sayın Başbakan ile olan görüşmelerimizin hiçbir yerinde ve hiçbir şekilde en ufak bir pazarlığın içinde olmadık" dedi.

BAŞBAKAN TARTIŞMALARI

“Başbakan olur musunuz?'' sorusu üzerine Kurtulmuş, bu gibi söylemlerin siyasetin magazinsel kısmı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Şimdiden bu gibi şeylerin üzerinde durmak, halka, seçmenlere, delegelere saygısızlıktır. Benim ismim zaman zaman geçirilerek medyada yapılan bu tür şeyleri de parti içerisinde fitne çıkartmaya yönelik sözler olarak kabul ediyorum. Halkın iradesi, hakkın takdiri dışında hiçbir şey olamaz."

HAS PARTİ KAPATILACAK MI?

HAS Parti'nin kapatılıp kapatılmaması şeklindeki bir soruya Kurtulmuş, parti içindeki görüşleri önemsediklerini ifade ederek, 19 Eylül'de HAS Parti Olağanüstü Genel Kurulu'nda konunun görüşüleceğini partinin kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin kararın verilebileceğini söyledi.

AFYON ŞEHİTLERİ

Afyon Valisinin Genelkurmay Başkanına hediye vermesine ilişkin medyada yer alan tartışmaların sorulması üzerine Kurtulmuş, görüntülerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Keşke olmasaydı. Şehit haberleri yüreklerimizi yakarken böyle görüntüler olmasaydı. Bunun üzerinden bir fırtına koparmanın da anlamı yok. Genel Kurmay Başkanın da yaptığı açıklama diyor ki, 'Ben o anda tepki gösteremedim."

GÜLEN CEMAATİ

Gülen Cemaati'nin HAS Parti'nin fes edilmesini istemediği yönündeki iddiaları yanıtlayan Kurtulmuş, "Yok HAS Parti bir kere iradesi kendisinden olan ve çok nitelikli arkadaşlarımızla birlikte kurulan bir partidir. Oyumuz çok olmayabilir. Medya gücümüz hiç olmayabilir. Paramız, Holdinglerimiz hiç olmayabilir. Örgütsel olarak çok fazla adamımız olmayabilir. Ama HAS Parti'nin gücü, sözüdür ve itibarıdır. Hiç kimsenin Has Parti'ye en ufak bir telkin etmek aklının ucundan dahi geçemez. Hiç kimse de HAS Parti'ye şöyle bir telkinde bulunamaz" diye konuştu.

milliyet

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,256 µs