En Sıcak Konular

Bombacının dilini hasta oğlu çözdü

11 Eylül 2012 08:48 tsi
Foça’daki saldırıyla ilgili tutuklanan Hasan D., sorgusunda konuşmadı.

6 yaşındaki oğlunun hasta olduğu öğrenilen zanlı, görüştürüldüğü profesörden yardımsözü alınca, Antalya’daki bombaların yerini söyledi.
 
İzmir Foça’da 2 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Şanlıurfa’da polisle çatışırken biri ölü bir diğeri yaralı ele geçirilen teröristlere yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla tutuklanan Hasan D’nin, sorgu sırasından durgun görünümünden şüphelenen polis, zanlının 6 yaşındaki oğlunun böbrek hastası olduğunu öğrendi.
 
Konunun uzmanı çok sayıda profesörden destek alan polis, profesörlerden birini zanlıyla görüştürdü. Profesörün konuyla yakından ilgileneceğini söylemesi üzerine Hasan D., Antalya’da bulunan cephaneliği deşifre etti.
 
POLİS ISRAR ETTİ

Foça’da, 3 çiftçiyi öldürdükten sonra, 2 askerin şehit edilmesi ve 12 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren, Şanlıurfa’da polisle çatışırken ölen Burhan Bozkurt ile yaralı kurtulan Yunus Çiçek’e yardımve yataklık yaptığı iddiasıyla tutuklanan Hasan D’nin sorgusunun detayları ortaya çıktı.
 
Şanlıurfa’da gözaltına alınıp, İzmir’e getirilen Hasan D., polisin tüm ısrarlarına rağmen konuşmadı. Terör zanlısının durgun halinden şüphelenen polisin ısrarlı tutumu sonucu zanlı, 6 yaşındaki oğlu Hüseyin’in böbrek hastası olduğunu söyledi.
 
TELE KONFERANS
 
Terör zanlısından, parasızlık nedeniyle oğlunu tedavi ettiremediğini öğrenen polis, çok sayıda profesörle bağlantıya geçip, minik Hüseyin’in rahatsızlığıyla ilgili bilgi alarak Hasan D’ye iletti. Çocuğunun sağlığından endişe eden zanlı, polisin, “Tedavisi mümkün. Gereken yapılacak” sözlerine rağmen konuşmamakta direndi. Son olarak profesörlerden birine Hasan D. ile konferans konuşması yaptırıldı. Çocuğunun hastalığının tedavi edileceği garantisini alan Hasan D., PKK’nın Antalya’daki cephaneliğinin yerini söyledi.
 
Dağdaki kardeşe çağrı
 
Polisinin yaklaşımı karşısında ağladığı da öne sürülen Hasan D’nin, “Bundan yıllar önce evime baskın düzenleyen polis, ayakkabıyla yatak odama kadar girmişti. Ama son baskında polisler ayakkabılarını çıkarıp girdi. Bu beni çok etkiledi. Polis kendini değiştirdi PKK’da böyle olmalı. Dağdakilere her şey çok farklı empoze ediliyor. Örgüt Kürt halkını dağa çıkarmak için zorluyor. Diğer kardeşim de dağda ona ‘Ddön teslim ol’ diyorum. Masum insanlar artık ölmesin. Foça son olsun. Ben şimdi tutuklanacağım; çocuğuma kim bakacak” dediği belirtildi.
 
11 kilo patlayıcı bulunmuştu
 

Hasan D’nin itirafı üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya’nın Alanya ilçesi kırsalında toprağa gömülü şekilde 11 kilo 200 gram plastik patlayıcı, 4 kaleşnikof uzun namlulu silah, 20 el bombası gövdesi, 20 el bombası fünyesi, 5 elektrikli fünye, 5 elektronik uzaktan kumanda düzeneği, 20 dolu kaleşnikof şarjörü ve 600 kaleşnikof mermisi bulmuştu.
 
BU SAVAŞ ARTIK SURiYE’NiN
 

Foça saldırısında ele geçirilen üzerinde Suriye yazıları bulunan altın kutusunun şifresi teröristlerin ifadesinde ortaya çıktı. Bombacıların, kutuyu kendilerine kucak açan Suriye ve Beşşar Esed’e teşekkür için özellikle kullandığı, “Bu saldırı Suriye patentlidir” mesajını vermeye çalıştığı belirtildi. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde polisle girdiği çatışmada yaralı ele geçirilen Foça bombacılarından Yunus Çiçek’in ağlayarak verdiği ifadesinde ise, “1.5 yaşındaki insanı öldüren örgüt hiçbir yere varamaz. Bu savaş anlamını yitirdi. Sivilleri öldürmek PKK’nın çıkmazını ortaya koyuyor. Bu savaş artık Suriye’nin savaşı; bunu herkes böyle bilsin” dediği öğrenildi.
 
bugün


Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,999 µs