En Sıcak Konular

Afyon'daki patlama 7 metrelik çukur açtı

10 Eylül 2012 15:08 tsi
Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda 25 erin şehit olduğu patlama sonrası el bombalarının bulunduğu deponun altında 7 metrelik çukurluk oluştuğu belirtildi.

Türkiye'yi yasa boğan patlamanın ardından bölgede askeri savcılık tarafından incelemeler sürüyor. Patlamadan yaralı kurtulan askerler üç gün önce taburcu edildikten sonra savcıya olay yerinden ifade veriliyor. İfade verme işi bugün de devam etti. Yaralı askerlerin memleketlerine gönderilmediği, Garnizon Komutanlığı'nda tutulduğu kaydedildi.

BİNLERCE EL BOMBASI ARAZİDE

Öte yandan etrafa saçılan el bombalarının temizlenmesi sürüyor. Bugün de kışla içinde bomba imha ekipleri, özel kıyafetleriyle el bombası aradı. Toplanan el bombaları kutularda muhafaza edilerek güvenli bölgeye taşındı. Patlamanın yakınında bulunan Kışlacık köyünde de araziye dağılan çok sayıda el bombasının temizlenmesi sürüyor.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kaba temizlikleri yapılsa da el bombalarına 3- 4 yıl sonra da rastlanabileceğini, bu yüzden dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

DEPOLARIN TAŞINMASI GEREKİYOR

Patlamanın yaşandığı mühimmat depolarına oldukça yakın mesafede olan Ataköy ve Kışlacık Köylerinde ise tedirginlik devam ediyor. Olayın şokunu üzerinden henüz atamayan vatandaşlar, yetkililerden depoları başka bir yere taşımasını istedi. Kışlacık Köyü Muhtarı Ahmet Demir, köyün ve arazilerinin mühimmat depolarıyla sınır olduğunu, aradan sadece bir yol geçtiğini belirterek, "Artık herkes tedirgin, buranın tadı tuzu kalmadı. Şehre bağlantıyı sağlayan yolumuz depoların önünden geçiyor. Biz her seferinde aynı acıyı yaşamak istemiyoruz. Çocuklarımız, kadınlarımız hala olayın etkisini üzerlerinden atamadı. Burada söylenenlere göre en küçük depo patlamış. Ya diğerleri patlasaydı, ne olurdu acaba?" dedi. Demir, bu durumu vali ve bakana da aktardığını ifade ederek, köye tek giriş yolunun bu depolarının önünden geçen yol olduğunu kaydetti.

Köy sakinlerinden Mehmet Taşkın da depoların 1985'li yıllarda yapılmaya başlandığını belirterek, o dönemlerde 'Yol kontrol memuru' olarak görev yaptığını anlattı.

Patlamada evleri ve arabaları hasar gören Ataköy Muhtarı Mehmet Özdemir de yerleşim birimleri arasında kalan mühimmat depolarının şehir dışına taşınması gerektiğini kaydetti. Askeri bölgede çok sayıda depo bulunduğunu ifade eden Özdemir, patlayan deponun yönü boş araziye baktığından sivil can kaybının yaşanmadığına dikkat çekti. Özdemir, "Burada 40'dan fazla depo var. İçeride ağır cephaneliklerinin olduğu da söyleniyor. Bu depoların yönü de şehir merkezine doğru bakıyor. Bir patlama yaşanması durumunda büyük bir felaket yaşanması kaçınılmaz olabilir." ifadesini kullandı.

500 ÖĞRENCİNİN BULUNDUĞU OKUL DEPOLARA 200 METRE

Askeri deponun hemen karşısında bulunan Ataköy İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretim başladı. Anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri okula anne ve babalarıyla geldi. Sabah ders öncesinde okul müdürü ve görevliler tarafından hem veliler, hem de öğrenciler etrafa saçılan el bombalarına karşı uyarıldı. Broşürlerde el bombaları gösterilerek, rastlanılması halinde dokunulmaması ve yetkililere haber verilmesi istendi.

Veliler, patlayan depoların hemen karşısında bulunan okulda öğrencilerinin ders görmesinden endişe duyuyor. Fatma Pektaş, olayın şokunu hala üzerinden atamadıklarını, çocuklarının da korktukları için okula gelmek istemediğini kaydetti. Pektaş, öğrencilerin can tehlikesi bulunduğunu ifade ederek, veliler olarak depoların taşınmasını istediklerini dile getirdi.

Hüsniye Fincankaya da havai fişek patlaması gibi en ufak bir patlamada irkildiklerini belirterek, "Çocuklarımızı getirdik, ancak tam karşısında patlayan depolardan 20 tane var. Artık bu endişeyle yaşamak istemiyoruz. Yetkililerden bu deponun taşınmasını istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan jandarma, çalışmaların sürdürüldüğü Kışlacık köyüne köylülerin dışında girişlere izin vermiyor.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,068 µs