En Sıcak Konular

PKK'nın kaçırdığı AK Partili için başvuru yaptılar

10 Eylül 2012 13:43 tsi
PKK’nin kaçırdığı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari İl Başkanı Abdulmecit Tarhan’ın ailesi, serbest bırakılması amacıyla başvuruda bulundu.

Bir süre önce Oğul köyü yakınlarında PKK tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmecit Tarhan’ın ailesi İHD, Mazlum-Der ve Hakkari Barosu Başkanlığı'na başvuruda bulunarak, başkanın serbest bırakılması girişimde bulunmalarını istedi. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki İHD şubesinde yapılan açıklamaya Hakkari Barosu Başkanı Av. Kubettin Bayazit, Mazlum-Der Hakkari Şubesi Başkanı Cengiz Şen ve kaçırılan AK Parti İl Başkanı Tarhan’ın ağabeyi Osman Tarhan katıldı. Burada ortak basın metnini okuyan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Tarhan'ın serbset bırakılması konusunda çağrıda bulundu.

Akbulut, ”İnsan hakları kurumlarının girişimleriyle söz konusu kişilerin çoğu örgüt tarafından serbest bırakılmıştır. En son 2 Eylül 2012 tarihinde AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Abdulmecit Tarhan da Oğul köyü yakınlarında PKK militanlarınca alıkonulmuştur. Her şeyden önce insan hakları ve bu kapsamda yaşam hakkı kişi güvenliği konusunda duruşumuzun sonucu olarak Av. Abdulmecit Tarhan’ın serbest bırakılmasını talep ediyor ve bekliyoruz. Devlet vatandaşların can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Bu kapsamda alıkonulan kişilerin can güvenliğinin tehlikeye girmemesi ve alıkonulan kişilerin özgürlüklerine kavuşturulması için yapılan operasyonların durdurulması gerekmektedir. Biz insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşları olarak alıkonulan kişilerin serbest bırakılmasını talep ederken, bu süreçte üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için inisiyatif alacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Hakkari Barosu Başkanı Av. Kubettin Bayazit ise ülkenin yeteri kadar bedel ödediğini vurguladı. Bayazit, ”Yaşanan savaşta şu gerçekliği görüyoruz. Vicdanımızda vaaz geçtiğimizde hayatta sizin için olağandır. Ülke olarak şunu çok iyi bilmemiz gerekiyor ki şiddet önce anma duygusunu doğurur. Bu da halklar için büyük bir felaketlere neden olur. Bence bu ülke yeteri kadar bedel ödemiştir. Bizim en büyük amacımız bu ülkede gelecek nesillere, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke ortamı sağlamaktır. Bizim en büyük sloganımız bu olmalıdır. Kaygıları bir tarafa bırakarak yeni ölümlerin önene geçmek hepimizin insani görevidir. Avukat meslektaşımız Abdulmecit Tarhan’ın serbest bırakılmasını istiyoruz. Talep ediyorum ve diliyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Abdulmecit Tarhan'ın ağabeyi Osman Tarhan da, kardeşlerinin bir an önce serbest bırakılmasını talep ederek, ”Kardeşim Abdulmecit Tarhan 02.09.2012 tarihinde PKK tarafından alıkonulduğunu basından öğrendik. Ailesi olarak İHD, Mazlum-Der ve Baro Başkanlığı'na başvuruda bulunduk. Kardeşimin ailesine sağlıklı bir şekilde ve kısa bir süre içinde dönmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını ve insani açıdan girişimde bulunulmasına talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,071 µs