En Sıcak Konular

Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun 'sabotaj' iddiasını yanıtladı

10 Eylül 2012 13:10 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, patlamanın nedeninin uzaktan kumandalı bomba olduğuna ilişkin iddiasına cevap verdi.

Bakan Bozdağ, "Adli ve idari soruşturma devam ediyor. Çalışmaların sonucuna göre, sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Herkesin bu soruşturmaların sonucunu beklemesinde fayda var" dedi.

Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın düzenlediği ''Uluslararası Hukuk ve Mukayeseli Hukuk Eğitim Programı'nın açılış töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Afyonkarahisar'daki patlamanın nedeninin, uzaktan kumandalı bir bomba olduğuna yönelik yaptığı açıklamayı anımsatılması üzerine Bozdağ, bilgiye dayanmayan, tahmine dayalı her türlü değerlendirmelerin yanlış olacağını kaydetti.

Konuyla ilgili hem adli hem de idari soruşturmanın başlatıldığını anımsatan Bozdağ, "Şu anda uzmanlar, konuyla ilgili görevliler gerekli çalışmaları yürütüyorlar. Çalışmaların sonucuna göre, sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Onun dışında söylenen her şey bir tahmindir, sorulardır. Bütün soruların cevabını, bu araştırmalardan sonra daha sağlıklı bir şekilde göreceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu, böylesi elim, canımızı yakan, 25 evladımızı alan bir hadisenin üzerine konuşurken, dilerdim ki tahminler üzerine değil, doğru bilgiler üzerine konuşsun. Böylesi konularda tahminler üzerine spekülasyon yapmak fevkalade yanlıştır. Sayın Kılıçdaroğlu gerçi pek çok yanlışı bu günlerde doğru diye kendine göre yapıyor. Alıştık artık. Tahminlere dayalı konular üzerinden değerlendirme yapmayı doğru görmüyoruz. İdari ve adli soruşturma sonucunda sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Herkesin bu soruşturmaların sonucunu beklemesinde fayda var" diye konuştu.



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs