En Sıcak Konular

İstanbul'daki 3. KCK davası başladı

10 Eylül 2012 13:09 tsi
PKK terör örgütünün üst yapılanması KCK'ya ilişkin aralarında gazetecilerin de bulunduğu 36'sı tutuklu 44 sanığın, ''terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği'' suçlarından, 7,5 ile 22,5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce büyük salonda başlayan duruşmaya, çoğu gazeteci 36 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

CHP milletvekilleri Oktay Ekşi, Melda Onur, İlhan Cihaner, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel,Ertuğrul Kürkçü ve bağımsız milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Levent Tüzel'in izleyici olarak katıldığı duruşmada, bazı gazeteci ve köşe yazarları da hazır bulundu.

Başladıği gibi ara verildi

İstanbul'daki Çağlayan Adalet Sarayı'nın büyük salonundaki duruşma, tutuklu sanıkların cezaevinden geç getirilmesi nedeniyle gecikmeli olarak başladı.

Çok sayıda izleyicinin duruşma salonuna girmesi ve yer sorunu yaşanması nedeniyle Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık, oturma düzenine uyulmadığını belirterek duruşmaya ara verdi. Bu karar üzerine salonda bulunan sanık avukatları ve seyirciler, salondan ayrılarak heyeti alkışlarla protesto etti.

Duruşma salonu, güvenlik görevlileri tarafından, yeni oturma düzeni sağlanıncaya kadar boşaltıldı.

Bu arada, adliyede alınan güvenlik önlemleri kapsamında duruşma salonuna sadece ana bloktan giriş sağlanabiliyor. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durmasına izin verilmiyor.

Ceza İstemleri

Sanıklar Nurettin Fırat, Ertuş Bozkurt, Mazlum Özdemir, Turabi Kişin, Ramazan Pekgöz, Şehmus Fidan, Hüseyin Deniz, Yüksel Genç, Nevin Erdemir, Semiha Alankuş, Davut Uçar ve Kenan Kırkaya'nın, ''silahlı KCK/PKK terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan 15 ile 22,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, Ziya Çiçekçi, Saffet Orman ve Enis Yalçın'ın ''silahlı KCK/PKK terör örgütü üyesi olmak'' ve ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek'' suçlarından 9,5 ile 20'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, Çağdaş Ulus, Zeyneb Ceren Kuray, Sibel Güler, Mehmet Emin Yıldırım, Zuhal Tekiner, İrfan Bilgiç, Ömer Çelik, Haydar Tekin, Ömer Çiftçi, Selahattin Aslan, Dilek Demiral, Nahide Ermiş, Çağdaş Kaplan, Nilgün Yıldız, Çiğdem Aslan, Cihan Ablay, Sadık Topaloğlu, Ayşe Oyman, İsmail Yıldız, Fatma Koçak, Oktay Candemir, Pervin Yerlikaya Babir, Şerafettin Sumeli, Eylem Sürmeli, Sultan Güneş Ünsal, Murat Eroğlu, Ülkem Evrim Kepenek, Hamza Sumeli ve Arzu Demir'in de ''silahlı KCK/PKK terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. 

Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,234 µs