En Sıcak Konular

Putin'e göre Euro krizi ekonomik değil

10 Eylül 2012 13:07 tsi
Putin'e göre Euro krizi ekonomik değil Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Euro Bölgesi'nde yaşanan borç krizinin ekonomik nedenlerden çok, siyasi gerekçelere dayandığını, batılı ortaklarının krizin çözülmesinde başarılı olmalarını ümit ettiklerini söyledi.



Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan Putin, "Zirvede bir meslektaşım Euro borç krizinin siyasi olduğu ile ilgili çok doğru bir şey söyledi. Ben de buna hak veriyorum. Siyasi sistem sosyal garantiler açısından çok yüksek standartlar öngörüyor. Artan tüketimi karşılamak mümkün değil. Tüm bunlar Avrupa ekonomisinin boynuna ağır bir yük yüklüyor..." eleştirisi getirdi.

Euro Bölgesi borç krizini detaylı bir şekilde ele aldıklarını ifade eden Rusya lideri, "Aktif olarak konu tartışıldı. Farklı düşünceler ele alındı. Rusya geleneksel olarak batıya meyilli. Samimi olarak Avrupalı dostlarımızın sorunu çözmelerini ümit ediyoruz." dedi.

Asya ve Pasifik bölgesinde trendin pozitif olduğuna işaret eden Putin, "Euro Bölgesi'nde sıfır büyüme ya da resesyon var. Burada büyüme oldukça pozitif... Bu bölgenin liderlerinde iyimserlik havası hakim. Sosyo ekonomik durumun ileriye taşınması ile ilgili sorumluluklarının farkındalar..." değerlendirmesinde bulundu.

BATININ DOĞU AVRUPA'YA NÜFUZUNU BİZ FİNANSE EDEMEYİZ

Avrupa Birliği'nin Rus enerji devi Gazprom'un tekelci politikaları nedeni ile soruşturma başlatmasını eleştiren Putin, "Avrupa Komisyonu'ndan birileri Doğu Avrupa kuşatması ile ilgili bize de sübvansiyon çıkarıyor. Birleşik Avrupa siyasi nüfuzunun ödemesinden bize de pay çıkarıyor. Bu pozitif bir yaklaşım değil..." eleştirisi getirdi.

Sovyetler Birliği döneminde doğu Avrupa blokuna özel fiyatlarla hidrokarbon ürünlerin ihraç edildiğini hatırlatan Rusya Devlet Başkanı, "Biz şimdi bu ülkelerle ilişkilerimizi piyasa formatına dönüştürdük. Bırakın, günümüz realitelerine uygun olarak kalsın." uyarısı yaptı.

Gazprom hakkında başlatılan dava ile ilgili bilgileri olmadığını ifade eden Putin, "Bildiğiniz üzere geçen yıl Gazprom'un Avrupa'daki ofislerinde inceleme yapılmıştı. Bu da bu yönde ikinci bir adım... Bunlar olduğu için üzgünüz. Ancak burada Avrupa Birliği ile ilişkilerde soğuk savaş mantığı yok. Biz çok güzel ve yapıcı ilişkilere sahibiz. Bunlar düşmanca değil. Ticaret savaşı yok..." tespitinde bulundu.

(CİHAN)

Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs