En Sıcak Konular

Bazı bakan ve vekiller 3 dönemden kurtulabilir!

10 Eylül 2012 12:01 tsi
Başbakan Erdoğan'a bazı Ak Partililerden; vekiller, il başkanları ve belediye başkanlıkları gibi seçimle gelen görevlerde 3 dönem şartı korunsun ama Kurucular Kurulu üyeleri 3 dönem şartından muaf tutulsun teklifi geldi.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanlıkları gibi seçimle gelen görevlerde 3 dönem şartı korunsun ama Kurucular Kurulu üyeleri 3 dönem şartından muaf tutulsun şeklinde bir teklifin Başbakan Erdoğan'a sunulacağını yazdı.

Selvi, AK Parti'nin 64 kurucu üyesini kapsayacak teklife onay verilirse, şu anda bakan ve milletvekili olan 10 isim de yeniden aday olma imkanına kavuşacak.

Selvi'nin köşesine taşıdığı iddia:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi, AK Parti'de 3 dönüm kuralı ve Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması durumunda AK Parti'nin başına kimin geçeceği artık siyasetin bir numaralı gündem maddesi.

30 Eylül'de yapılacak olan kongrenin en önemli kararlarından biri 3 dönem şartı hakkında olacak.

Başbakan Erdoğan'ın verdiği kararlı mesajlara rağmen, 3 dönem kuralının delinip delinmeyeceğini göreceğiz.

Kabul edilir edilmez orasını bilmem ama, 3 dönem konusunda Başbakan'a bir önerinin götürülmesi söz konusu.

Milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanlıkları gibi seçimle gelen görevlerde 3 dönem şartı korunsun ama Kurucular Kurulu üyeleri 3 dönem şartından muaf tutulsun teklifi Başbakan Erdoğan'a sunulacak. Eğer Başbakan onay verirse, kurucular kurulu üyelerinin 3 dönem şartından muaf tutulması kongrenin onayına sunulacak.

Bu görüşü savunanlar, AK Parti'nin kuruluşu sırasında kurucu olması önerilen bazı isimlerin geri çevirdiğini hatırlatıyor, "O gün tüm zorlukları kabul ederek kurucu olanlar, hayatlarının siyasi riskini aldılar. O nedenle 3 dönem kuralından muaf tutulabilirler" diyorlar.

AK Parti'nin 64 kurucu üyesi var. Abdullah Gül ve Bülent Arınç gibi isimler parlamentoda olduğu için, kurucular arasında yer almamışlardı. AK Parti'de aralarında bakanların da yer aldığı 73 milletvekili 3 dönem kuralına takılıyor. Bunların 4'ü aynı zamanda partinin kurucusu. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı. 3 dönem kuralına takılan milletvekilleri ile birlikte bu sayı 10. Eğer kongrede kurucular için bir istisna getirilirse, şu anda bakan ve milletvekili olan 10 isim, yeniden aday olma imkanına kavuşacak.

Başbakan bu öneriye ne yanıt verecek bilmiyorum."

Kaynak: HABER 7



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,862 µs