En Sıcak Konular

Altın fiyatları bugün nasıl seyir izleyecek?

10 Eylül 2012 10:57 tsi
Altın fiyatları artmaya devam edecek mi? Altının ons fiyatı kaç dolar? Altın onsu ne kadar olacak? Altın fiyatları ne olur? İşte günün altın analizi ve yorumları...

Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao, ihracattaki yavaşlamanın, dünyanın, en büyük ikinci ekonomisindeki aşağı yönlü baskıları artırdığının, altını çizerek, iç talebi destekleme ve dengeli büyümeyi teşvik etmeyi, vaat etti.


Ekonomik büyümenin ciddi aşağı yönlü baskı ile karşı, karşıya olduğuna dikkat çeken Hu, küçük ve orta ölçekli şirketlerin, sıkıntılı dönemden geçtiğini ve ihracatçıların da daha fazla zorlukla, karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Rusya'nın Vladivostok kentindeki, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği CEO Zirvesi'nde konuşan Hu, işgücüne, yeni katılacaklara istihdam yaratmak gibi zahmetli bir görevleri, olduğunu belirtti.


Komünist Parti Kongresi'nde on yılda bir olan, liderlik değişiminin sorunsuz gerçekleşmesine çalışan Çin'deki, yavaşlama, Hu üzerindeki baskıları artırıyor. Avrupa'daki borç krizi, ve ABD'nin durağan büyümesi ihracattaki sıçramayı zorlaştırırken, Çinli şirketlerin kazançlarındaki bozulma da harcamaları azaltıyor ve, bankaların da borçları artıyor.


Altın fiyatları Cuma günü gelen olumsuz tarım dışı verisinin QE3’ü, fiyatlaması ile 1742 dolar seviyesine kadar çıkış gerçekleştirmiş ve, bu çıkış sonrası kısmi olarak geri çekilme gözlemlenmiştir. Perşembe, günü gelecek olan FED toplantısına göre sert hareketlere maruz kalması, beklenilen altın fiyatlarında kar satışlarına dikkat etmeli ve olası, düşüşleri uzun vadeli alım fırsatı olarak değerlendirmeliyiz.


Peki, altın fiyatları kar realizasyonları gerçekleştirirse nereye kadar, düşer sorusuna ise haftaya bakış analizimizde net bir şekilde, inceleyebilirsiniz. Gün içerisinde önem derecesi yüksek makro-ekonomik, verilerin olmaması piyasaların sakin bir gün geçirmesine neden, olabilir. Teknik olarak baktığımızda 1710 desteğinin önemli olduğu ve, bu destek noktası üzerinde gün içi yükselişlerine devam etmesi, beklenilmektedir.


NOT: Altın fiyatlarının 1740-1750 seviyesi arasından dönüş, gerçekleştirmesi kar realizasyonlarının oluşma ihtimalini, artırmaktadır. Bu nedenle de olası düşüşlere dikkat etmek, gerekmektedir. Özellikle de 1750 direnci geçilmeden kar realizasyon, ihtimali zayıfladı diyemeyiz. Bu nedenle de gün içi yükselişlerin, devam edebilmesi için altın fiyatlarının 1750 direncini geçmesi, gerekmektedir. Aksi takdirde 1710 seviyesi hedeflenmek isteyecektir. 

Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,821 µs