En Sıcak Konular

PKK, Beytüşşebap'ta okula saldırdı

10 Eylül 2012 10:14 tsi
Terör örgütü PKK, işsizlik ve cehaletin önüne geçecek yatırımlara saldırmaya devam ediyor. Bunun son örneği Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaşandı.

Bir hafta sonra eğitime açılması planlanan Şehit Yalçın Aydın Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) yeni binasına terör örgütü tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Olay sonrası ilçeye 200 metre uzaklıkta bulunan okul inşaatının birinci katı kullanılmaz hale geldi. Uzman bir ekip, 1,5 milyon TL'ye mal olan binanın kolonlarının patlamadan zarar görüp görmediğini belirlemek için inceleme yapıyor. Kolonlarının zarar gördüğü yönünde rapor verilmesi halinde okul binası yıkılıp yeniden yapılacak. İlçenin hem ilk hem de ortaöğretimde Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını söyleyen Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ise hiçbir engele takılmadan eğitim faaliyetlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Doğu ve Güneydoğu'da işsizliği bitirecek, gençlerin cahil kalmasının önüne geçecek yatırımlar, terör örgütünün hedefi olmaktan kurtulamıyor. Bölgenin geri kalmasını isteyen terör örgütü, farklı yerlerde devam eden dev yatırımlara defalarca bombalı saldırı düzenledi. PKK'nın son günlerde adeta saldırı üssü haline getirdiği Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde eğitim alanında önemli mesafeler kat edildi. Bu iki ilçedeki gayretli çalışmalar sayesinde okullaşma oranı batıdaki yerleşim birimlerinin seviyesine çıktı. Bu durumdan rahatsız olan terör örgütü, Şemdinli'de kurtarılmış bölge ilan ettiğini iddia ederek günlerce vatandaşlara baskı yaptı ancak başarılı olamadı. Örgüt, ikinci hedef olarak belirlediği Beytüşşebap'ta ise hain bir baskın düzenleyerek 10 askeri şehit etti. PKK, bu saldırıdan sonra daha çok Beytüşşebap köylerinden 350 çocuğun eğitim göreceği Şehit Yalçın Aydın Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na bombalı saldırı düzenledi. İlçede yıllardır faaliyet gösteren Şehit Yalçın Aydın YİBO için inşa edilen binanın zemin katına konulan bomba patlatıldı. Bununla da yetinmeyen teröristler, okulun arka tarafındaki duvarlara roket fırlattı. Patlamada, okulun pencere ve kapıları kırılırken duvarları yıkıldı.

Patlama sonrası okulda incelemelerde bulunan uzman ekip, okulun aldığı zararı tespite çalışıyor. Eğer binanın kolonları patlamadan zarar görmüşse okul yıktırılıp yeniden inşa edilecek. Uzman ekiplerin kolonların zarar görmediği yönündeki raporu durumunda ise okul onarılıp eğitime açılacak. TOKİ tarafından yapılan okul yaklaşık 1,5 trilyon liraya mal olmuştu.

Hiçbir engele takılmadan eğitim faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, ilçenin eğitim yerine terörle gündeme gelmesinden üzüntü duyduklarını kaydetti. Beytüşşebap'ta daha önce üniversite kazanan öğrencilerin olduğunu ancak ilk kez 58 kişinin bir anda üniversiteli olduğunu anımsatan Baydaş, ilçenin hem ilk hem de ortaöğretimde Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını söyledi. Okullaşma oranının da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu anlatan Baydaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sene, bir önceki kaymakamımızın da başlattığı projeyle SBS ve üniversite sınavında ciddi başarımız var. Projelerimiz sonucu 58 öğrencimiz üniversiteye, 120 öğrencimiz ortaöğretim kurumlarına yerleşti. Beytüşşebap'ın bununla gündeme gelmesi gerekir, kültürel özellikleriyle gündeme gelmesi gerekir. Biz hiçbir şeye takılmadan bunun gayreti içinde olacağız."
 
zaman


Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,818 µs