En Sıcak Konular

Omuzunuda bu kadar yıldız var mı?

10 Eylül 2012 08:47 tsi
Omuzunuda bu kadar yıldız var mı? Önüne gelen askeri fırçalayabilir mi?

iyibilgi Ankara

Muhalefet partileri CHP ve MHP (BDP’yi zaten saymıyoruz) başta olmak üzere, irili-ufaklı tüm siyasi partiler, sayısız köşe yazarı, STK’lar, sosyal medyanın bir kısmı, kimi ve hayli liberal kesimler, hasılı, askerde “esas duruş”unu bozmayan hallice bir ekseriyet, ülkede ne olursa olsun sesini askere yükseltiyor.

Bir kere esas cümleyi baştan kuralım: Demokrasilerde askerin yeri bellidir. Nokta!

Fakat bunun anlamı “vurun abalıya” olarak tercüme edilemez. Çünkü, bu şekilde anlaşılan bir okumayı bu ülke yaparsa, başka ülkeler veya mücadele edilen sayısız odak sizin ordunuzu hiç okumaz!

Afyonkarahisar'da patlayan ama ülkenin ciğerini parçalayan bombaların üzerine basarak, yaşananlara daha farklı bir açı kazandırıp baştan aşağı yıkıcı bir gündem yaratmak ne anlama gelebilir?

Bu gündemin ana hedefine TSK’yı üstelik istisnasız biçimde koymaktan amaç ne olabilir?

Aynı konu üzerinde popüler olan bir söylem de, AKP hükümetleri döneminde TSK ile yaşananların bir sonucu olarak askerin herkes tarafından ölçüsüz biçimde eleştirildiği iddiası.

AKP’nin bu yöndeki politikası ister beğenilsin ister beğenilmesin, buradan şevklenerek asker üstüne yürümekteki niyet de hayli tartışılır olmalı!

Kaldı ki Başbakan’ın şu sözleri de bu akla eklemlenebilir; “Biz hükümet olarak 10 yıldır hukuk devleti anlayışını kökleştirip, devlet kurumlarını daha şeffaf hale getirirken devlet içindeki yanlış anlayışlar ve odaklarla mücadele ederken şu hususu defalarca vurguladık. 'Bir kişinin, bir grubun hatası o kurumun tamamını bağlamaz'.”

Bir de “hangi zamanda” TSK’nın bu tür ataklara uğradığını iyi kestirmek gerekiyor. Genel muhalefet ekseni, “komşularla sıfır sorun dediler, komşularla savaş noktasına geldiler” söylemini yükseltiyor ama haklı çıkmaları halinde bugün kıyasıya eleştirdikleri ordunun arkasına saklanacaklarını atlıyorlar.

Nihayetinde, eğer ortada bir hata var ise-ki oluyor-ordunun en alt rütbesinden en üst rütbesine kadar kime hesap vereceği belli! Bunun dışında TSK’nın kurulduğu günden bugüne taşıdığı varoluş heyecanını köreltmeye çalışan söylemlerin sadece terk edilmesi değil, iyi teşhis edilmesi de gerekiyor!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,680 µs