En Sıcak Konular

800 bin civarında internet bağımlısı var

9 Eylül 2012 13:52 tsi
TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Türkiye'deki internet kullanımının yaklaşık oranlarını açıkladı.

Ünüvar, son yıllardaki gelişmelere paralel olarak artık çoğu kişinin elinde akıllı telefonlar olduğunu belirtti.

İnsanların ''akan hayata bağlı'' olduğunu vurgulayan Ünüvar, internet bağımlılığı ile internete bağlılık arasında ince bir çizgi olduğunu söyledi.

Kendisinin danışmanlarıyla mail üzerinden haberleştiğini anlatan Ünüvar, şöyle devam etti:

''Ben şimdi internete bağımlı mıyım? Bağlı mıyım? Ben bunu bazen anlamakta zorluk çekiyorum. Bu, kişilerin mesleki yapısı, sosyal hayatı ve ilişki yöntemiyle çok alakalı bir şey. Kişi eğer kendi ekibiyle böyle bir mail veya SMS köprüsü oluşturmamışsa ve sürekli telefonla bağlıysa, 2 dakikada bir bakıyor, 10 dakikada bir sosyal medyada bir şeyler yazıyorsa, gelen cevapları takip edip, o cevaplara yanıt yetiştiriyorsa ona bağımlı diyebilirsiniz. Ama eğer kişi işinin gereği olarak ve işini daha fonksiyonel yapmak için kullanıyorsa ona bağımlı değil de, bağlı demek lazım. Burada ince bir çizgi var.''

''Kişi internetsiz veya cihazsız hayatı yaşayamayacağını düşünüyorsa'' ona bağımlı denilebileceğini ifade eden Ünüvar, Güney Kore'de bu şekilde yüzde 20'ler civarında bir bağımlı oranı olduğunu bildirdi.

Ünüvar, ''Türkiye'de çok detaylı yapılmış bir çalışma yok ama, yaklaşık 35 milyon civarında kullanıcı var ve 800 bin civarında bağımlı olduğu tahmin ediliyor'' dedi.

Ünüvar, artık teknolojiye daha bağlı bir hayatın içinde olunduğunu belirterek, bu nedenle bağımlı sayısının artma eğilimi gösterebileceğine dikkati çekti.

İnternetle ilişkili verilerin sürekli değişkenlik gösterebileceğinin de altını çizen Ünüvar,''Rakamlara boğulup, 'Aman gençler elden gidiyor' demek yerine, yeni konsepte göre aile bağlarını güçlendirmemiz gerekiyor. Bizim bu yeni durumu kabullenip, anne, baba, çocuklar ve teknoloji arasındaki ilişkiyi yeniden dizayn etmemiz lazım'' diye konuştu.

aa




Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,636 µs