En Sıcak Konular

ABD'de Arakan için çağrı

9 Eylül 2012 13:18 tsi
Myanmar hükümetinin göz yumması ile Rohingya Budistleri tarafından soykırıma uğrayan Arakanlı Müslümanlara New York'tan destek geldi.

Kuzey Amerika Müslüman Topluluğu (ISNA), New York merkezli kuruluşlar Rohingya Uluslararası Endişe Derneği (RCI)ve Özgür Rohingya Kampanyası ile Pensilvanya eyaletinde faaliyet gösteren Arakan Rohingya Birliği isimli kuruluşların düzenlediği ortak gösteride, Müslüman gruplar Arakan için İslam dünyasına çağrıda bulundu.

New York'un Manhattan şehrinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi ile aynı sokakta bulunan Dag Hammarskjöld parkında toplanan farklı etnik kökenlere ait Müslüman topluluk, Budistlere lanet okurken, BM'yi üzerine düşeni yapmamakla suçladı.

Hindistan, Pakistan, Keşmir, Filistin ve diğer Arap ülkeleri vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği protestoya 350 civarında kişi katılırken, organizasyon komitesindeki kuruluşların temsilcileri de birer konuşma yaptı.

Arakan Rohingya Birliği Genel Direktörü Prof. Dr. Wakar Uddin, Türkiye'ye şükranlarını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türk hükümeti bu konunun ortasında Allah'a şükür. Çok yaşa Türk hükümeti ve Türk insanı. Onlar Rohingya sorununun şampiyonları'' dedi.

New York doğumlu Neval Abduşşahid isimli kız öğrenci ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Rohingya ziyaretinden çok etkilendiğini ifade ettiği konuşmasında şöyle konuştu:

''Ben televizyonda Türk Başbakanı'nın eşinin Rohingya'yı ziyaretinde, oradaki duruma ağladığını gördüm. Biz tek ümmetiz. Başbakanın eşi bu ümmet için ağladı. Maşallah.''

aa


Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs