En Sıcak Konular

CHP'nin kuruluş yıl dönümünde Hükümet'e yüklendi

9 Eylül 2012 12:23 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin Suriye politikasının El Kaide ve PKK militanlarına hizmet ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen Parti Meclisi toplantısına başkanlık etti. Toplantının başında bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, yaşanan kaos ortamına rağmen vatandaşlarda CHP'nin varlığından kaynaklanan haklı bir güven gözlediğini ifade etti. Türkiye'nin görgüsünden, terbiyesinden ve birikimden koparılmaya çalışıldığını belirten Kılıçdaroğlu, 25 vatan evladının akıl dışı bir şekilde can verdiğini ifade etti, vali tarafından Genelkurmay Başkanı'na verilen hediyeyi eleştirdi.

Başbakan'ın suçu ne olursa olsun, ne hata yaparsa yapsın, ne kadar çalarsa çalsın kendi adamlarına sonuna kadar sahip çıktığını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, bu duruma en güzel örneğin ise ÖSYM Başkanı olduğunu kaydetti.

"Gelin Türkiye'ye vicdanını yeniden kazandırılam. Başbakan kendi adamlarını korurken biz de kendi adamlarımızı koruyalım." diyen Kılıçdaroğlu, 25 şehit olayına ilişkin gerekli bilgilendirme yapılmadığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Başbakan Erdoğan'ın Suriye ilişkilerini anlatan bir konuşmasının olduğu bir videoyu izlettirdi. Aradan iki yıl geçtiğini ve neden savaş noktasına gelindiğini soran Kılıçdaroğlu, demokrasinin, vatandaşın hesap sorduğu, siyasetçilerin de hesap verdiği bir rejim olduğuna dikkat çekti. "Ne olduda iki yıl içinde kardeşin Esad, kanlı bıçaklı düşmanın oldu?" diye soran Kılıçdaroğlu, taşeronluk yapıldığını artık bütün dünyanın söylediğini ifade etti. CHP'nin varlık nedeninin barış ve demokrasiyi getirmek olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, savaşa alkış tutmanın ne CHP'nin ne de bu milletin tarihinde olmadığını belirtti.

Yalnızlaşan bir Başbakan olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı, BM'de Başbakan'ın içine düştüğü durumun kendilerinin kabul edeceği bir durum olmadığını vurguladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun durumunu da eleştiren Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin Suriye politikasının El Kaide ve PKK militanlarına hizmet ettiğini vurguladı.
 
zaman


Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,013 µs