En Sıcak Konular

Özal Kürt raporunu askere dağıttı

9 Eylül 2012 10:38 tsi
Özal Kürt raporunu askere dağıttı Prof. Dr. Akgündüz, Cumhurbaşkanı Özal'a sunduğu 100 sayfalık Doğu Raporu'nu anlattı...

Prof. Dr. Akgündüz, Cumhurbaşkanı Özal'a 100 sayfalık bir Doğu Raporu hazırladığını belirtirken "Özal, Kemal Yamak paşaya özet yaptırdı. Hilmi Özkök o zaman Harp Akademileri Komutanı’ydı, bu rapordan 100 tane alıp öğrencilerine dağıttı" dedi.
 
Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmet Akgündüz, Diyarbakırlı bir Kürt. Zamanın Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a 100 sayfalık Doğu Raporu hazırlayan Akgündüz, geçmişte 13 çözüm yolu sunarken artık birçok sorunun çözüldüğünü ve bu sayının 3'e düştüğünü söylüyor.
 
Akgündüz, hazırladığı rapor için Özal'ın "Bizim kalın kafalı askeri erkana anlatamıyorum” dediğini aktarıyor. İşte Akgündüz'ün kendi ifadeleri ile Özal'a sunulan raporun detayları:
 
OSMANLI'DA İHTİLAF YOKTU
 
Turgut Özal, cumhurbaşkanlığı döneminde 92 senesinde beni çağırdı. Doçenttim ve Özal'ın gayriresmi müşaviri konumundaydım. Biri Güneydoğu olmak üzere Özal'a farklı konularda rapor hazırladım. 'Osmanlı 340 küsur sene emir altında Kürtler var ama hiç bir problem çıkmamış bu nasıl olmuş. Hatta Karamanlılar hem Türk hem Müslüman 10 kere Osmanlı’ya isyan etmişler' dedi.
 
Ben de 'Kürtler, Osmanlı devletine iltihak etmişler yani kendi meyil ve arzularıyla katılmışlar' dedim. Osmanlı hukuk sistemi 'İslam hukuku' diyor. Geriye kalıyor bazı terminoloji. Burada da 'siz kendi çalışmalarınıza Kürtçe, Farsça devam edin' diyor. Hiçbir ihtilaf yok ki Kürtler karşı çıksın.
 
Rahmetli Özal'ın talimatıyla 100 sayfalık bir rapor hazırladım. Hemen Kemal Yamak paşayı çağırdı. 'Hocam bunu özetleyin' dedi. Yamak'a talimat verdi. Sonra Özal, 'Bizim kalın kaflılara askeri erkana anlatamıyorum, Osmanlı'nın uyguladığı milletimiz bir vücuttur, ruhu İslamiyet aklı Kur’an ve imandır anlayışını doğuda uygulasak doğu problemi kalmaz' dedi.
 
Yani rahmetli Osmanlı modelini benimsemişti. Hilmi Özkök o zaman Harp Akademileri Komutanı’ydı bu rapordan 100 tane alıp öğrencilerine dağıttı. Bana gelen emir subayına 'Bu raporu muhalif görüş olarak mı aldınız yoksa faydalanalım diye mi aldınız' dedi. 'Hayır hocam komutanımız satır satır okumuş faydalanalım diye aldık' dedik.
 
DEVLET DİN İLE BARIŞTI
 
Önce sebepleri anlattım. İslamiyet milleti yerine kavmiyet şuurunun gelmesi. İkinci sebep dini tedrisatın eğitimden çıkartılması. Özellikle PKK'nın ileri gelenlerinin dinsiz yetiştirilmesi. Bir diğeri dış güçlerin tahriki ve bu her zaman devam ediyor. Ermeni meselesi, petrol fırtınası ve Türk cumhuriyetlerinin ortaya çıkışı, ekonomik sebepler, idari uygulamalar nedeniyle doğunun sürgün yeri haline gelmesi. Ama bunların karşılığında çözüm yollarını da sıraladım.
 
Devletin din ile barışması ve bence bu aşıldı. İkinci çözüm önerim de Doğu ve Güneydoğu'daki dini cemaat ve teşekküllerden destek alınması. Üçüncüsü de bence bu da halledildi. Devlet memurlarının milletin din ve örfi değerleri ile barışık yaşaması.
 
Eskiden ne kadar ateist, işe yaramayan adam varsa doğuya gönderirlerdi. Onlar da buralarda PKK ile işbirliği yapıyorlardı. Halk ile terörist ayrılmalı ama o anarşistin cezalandırıldığını halk görmeli.
 
Bir diğer sebep ırkçılıktır. Ben Diyarbakır doğumluyum diye batıda Kürtçü ve PKK'lı diye rektör aleyhime rapor yazdı.
 
bugün

Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,438 µs