En Sıcak Konular

Foça soruşturması faciayı önledi

9 Eylül 2012 09:11 tsi
Foça soruşturması faciayı önledi Foça'yı kana bulayan, 2 teröristle ilgili soruşturma büyük bir faciayı önledi.

Toros kırsalında 11 kilo 200 gram plastik patlayıcı, 4 kaleşnikof ve 20 el bombası gövdesi ele geçirildi. Bulunan bombanın Foça'dakinden 10 kat daha güçlü olduğu belirtildi.
 
İzmir Foça’da 2 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Şanlıurfa’da polisle çatışırken biri ölü diğeri yaralı ele geçirilen teröristlere yardım eden 5 kişinin ifadesi Antalya'yı kurtardı.
 
Toros kırsalında yapılan aramalarda çok miktarda patlayıcı ile uzun namlulu silahlar ele geçirildi. İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, teröristlerin saldırı planının önlendiğini, bu mühimmatın yapacağı tahribatın Foça’dakinin 10 katından fazla olduğunu belirtti.
 
Bilkay, “Bunlar kana susamış vampirler” dedi. İzmir’in tatil beldesi Foça’da, 3 çiftçiyi öldüren, 2 askerin şehit edilmesi ve 12 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren Burhan Bozkurt adlı terörist Şanlıurfa’da polisle çatışırken ölmüş, Yunus Çiçek yaralı kurtulmuştu. Teröristlere yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen 5 zanlının verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen İzmir Emniyeti Terörle Mücadele ŞubeMüdürlüğü ekipleri, A.Y., K.S ve R.E. isimli zanlıları gözaltına aldı.
 
YENİ BİR SALDIRI PLANLANIYORDU
 
Gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda Toros kırsalına yönelen polis ekipleri, toprağa gömülü şekilde 11 kilo 200 gramplastik patlayıcı, 4 kaleşnikof uzun namlulu silah, 20 el bombası gövdesi, 20 el bombası fünyesi, 5 elektrikli fünye, 5 elektronik uzaktan kumanda düzeneği, 20 dolu kaleşnikof şarjörü ve 600 kaleşnikof mermisi ele geçirdi. Zanlıların yeni saldırı planı yaptığı, hedefin ise Antalya başta olmak üzere Akdeniz bölgesindeki şehirler olabileceği ileri sürüldü.
 
10 KAT DAHA GÜÇLÜ
 
İzmir Emniyet Müdür Ali Bilkay, bulunan mühimmatın Foça’da gerçekleştirilen patlamanın 10 katından fazla etkiye neden olabileceğini söyledi. Bilkay,“Şanlıurfa’da polisle çatışan 2 teröristten biri ölü bir yaralı olarak ele geçti. Foça’daki olay yeri incelemede bu teröristlerin parmak izlerinin uyuşması üzerine, bu teröristlerin irtibatta bulunduğu kişiler tespit edildi. Buna göre 5 kişi gözaltına alındı. Bu teröristlerin, Foça’da 3 çiftçiyi öldüren kişiler olduğu da anlaşıldı. Bu kişilerden 4’ü İzmir’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı” dedi. Bilkay, mühimmatların, teröristlere yardım ve yataklık eden şahısların gösterdiği yerlerden edindiklerini anlattı.
 
Bilkay, eylem hedefinin nereler olduğuna yönelik bir soru üzerine “Bunlar zaten kana susamış vampirler, her fırsatta eylem yapma hazırlığı içindeler. Biz fırsat vermemek için çalışıyoruz” diye konuştu. Yapılan açıklamada, Foça ve Şanlıurfa’da meydana gelen olaylarla ilgili olarak toplam 9 örgüt mensubu ve işbirlikçinin gözaltına alındığı, yaralı olarak ele geçirilen Yunus Çiçek’in Şanlıurfa’da tutuklandığı, İzmir’de adliyeye sevk edilen 5 işbirlikçiden 4’ünün tutuklandığı, gözaltındaki 3 işbirlikçinin ise sorgusunun sürdüğü belirtildi.
 
bugün

Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,150 µs