En Sıcak Konular

Milli Takım kötü başladı

7 Eylül 2012 23:43 tsi
FIFA 2014 Dünya Kupası eleme grubu mücadelesinde Hollanda ile Türkiye arasında oynanan karşılaşma ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın 1. dakikasında Türkiye, maçtaki ilk korneri kazandı. Tunay'ın kullandığı köşe atışında ceza alanında meşin yuvarlağa kimse dokunamadı.
 
5. dakikada orta alandan aldığı topla ilerleyen Emre'nin Hollanda ceza alanı çizgisi önünden şutunda top, defans oyuncularından oyun alanına döndü.
 
11. dakikada Strootman'ın Emre'den kaptığı topla sol taraftan ceza alanı içine yaptığı ortada, kaleci Tolga topa iki hamlede sahip oldu.
 
14. dakikada Türkiye, gole çok yaklaştı. Tunay'ın sağ taraftan rakibinden kaparak yaptığı ortada topa Martins Indi kafayla ters bir vuruş yaptı. Kaleye doğru yönelen meşin yuvarlağı Hollanda defans oyuncuları son anda gol çizgisi üzerinden çıkardı.
 
17. dakikada sağ taraftan köşe atışını kullanan Sneijder'ın ortasında iyi yükselen Van Persie, topu sol direk dibinden ağlara göndererek Hollanda'yı Türkiye karşısında 1-0 öne geçirdi.
 
23. dakika Hollanda yarı sahasında kaptığı topla ilerleyen Sercan'ın ceza alanı yayı üzerinden vuruşunda top kalecide kaldı.
 
24. dakikada Türkiye, bir kez daha gole çok yaklaştı. Martins Indi'den kaptığı topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Arda, müsait pozisyonda meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.
 
33. dakikada Hollanda yarı sahasının sağ tarafından kazanılan serbest atışı kullanan Hamit'in ortasına iyi yükselen Umut'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
 
41. dakikada sol tarafta serbest atış kullanan Tunay'ın penaltı noktası üzerine yaptığı ortada iyi yükselen Umut'un kafayla vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından oyun alanını terk etti.
 
Karşılaşma Hollanda'nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi, galibiyet golleri 17. dakikada Robin van Persie ve 90. dakikada Luciano Narsingh geldi.
 
Maçtan önce 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı
 
Hafta içinde hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu ile Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olanlar anısına maçtan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, A Milli Takımı futbolcuları sahaya kollarında siyah bantla çıktı.
 
 aa

Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,271 µs