En Sıcak Konular

Mısır'da Suriye halkıyla dayanışma gösterileri

7 Eylül 2012 21:31 tsi
Mısır'ın birçok kentinde Suriye halkıyla dayanışma gösterileri düzenlendi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı ile Hürriyet ve Adalet Partisi'nin çağrısına kulak veren yüzlerce Mısırlı, Nur Partisi destekçileri, İslami Cemaat mensupları ve bağımsız grupların katılımıyla, ülkenin farklı kentlerinde cuma namazı sonrası Suriye halkına destek gösterisi düzenledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin cuma namazını kıldığı Seyyide Zeynep Camisi önünde toplanan bir grup Mısırlı, Esed yönetimini protesto ederek, Suriye halkına maddi ve manevi destek verilmesi çağrısında bulundu. Göstericiler Arap ülkeleri liderlerini Suriye'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmakla da suçladı.

Kahire'nin doğusundaki Gize kentinde bulunan El-Esed bin Fırat Camisi önünde toplanan başka bir grup ise eski Suriye büyükelçiliği binasına yürüyerek, ''Defol, ey Beşşar'', ''Zafer yakındır ey Suriye'', ''Şehitlerin kanı yerde kalmayacak'', ''Mısır halkı sınırda'', ''Ey Beşşar, ey Amerikan işbirlikçisi, ey korkak'' sloganları attı.

Gösteriler sırasında Doktorlar Sendikası İnsani Yardım Komitesi'nin Suriye halkına yapılan bağışları topladığı ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na mensup kadın ve genç kızların insan zinciri oluşturarak Suriye'de hayatını kaybeden yaşlı, kadın ve çocukların fotoğraflarını taşıdığı görüldü.

Meydanlarda hoparlörler aracılığıyla yayınlanan Özgür Suriye Ordusu'nun marşına, ''Allah'ım Özgür Suriye Ordusu'na yardım et'', ''Bekle ey Beşşar, Müslümanlar mezarını kazmaya geliyor'' nidaları eşlik etti.

Suriyeli ve Mısırlıların oluşturduğu bir başka grup da Tahrir Meydanı'ndan Suriye'nin Kahire Büyükelçiliği'ne yürüyerek, ''Suriye halkı özgürdür, hainler defolup gidecektir'', ''Allah'tan başka kimsemiz yok'' sloganları atarak, bu ülke büyükelçisinin sınırdısı edilip, büyükelçiliğin de tamamen kapatılması çağrısında bulundu.

Ayrıca Mısır'ın İskenderiye, Dimyat, Kufr eş-Şeyh kentlerinde ve Süveyş Kanalı çevresindeki şehirlerde (İsmailiyye, Port Said ve Süveyş), Suriye halkına destek vermek, Esed yönetimini protesto etmek amacıyla birçok gösteri düzenlendiği bildirildi.

aa


Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs