En Sıcak Konular

''O açıklamayı korktuğu için yaptı!''

7 Eylül 2012 20:03 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran'dan Hüseyin Aygün'ün kendisini kaçıran PKK'lılar için kullandığı ifadeleri Söz Sende'de böyle değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.
 
Aygün'ün tartışma yaratan açıklamalarını değerlendiren Umut Oran, "Aygün o açıklamaları korku ve endişe yüzünden yaptı." dedi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili soruları cevaplayan Oran, "Biz zaten dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz. Sadece kürsü dokunulmazlığıyla ilgili tereddütümüz var." diye konuştu. Sosyalist enternasyonalin sonuç bildirisine de değinen Oran, Kürt sorununu Filistin sorununa benzeten ifade için, "Fazla tartışılmadan getirilen bir öneri oldu. Filistin sorunu eşittir Kürt sorunu değil." dedi.
 
Aygün'ün ilk gün yaptığı açıklamalar o süreç içerisinde yaşadıkları, almış olduğu tehditle oldu. Endişe, korku ve panik içerisindeydi, ailesi tehdit edildi. Bize o bilgiler de geldi. Esas sorgulanması gereken Başbakan'ın 24 saat sonra açıklama yapmasıydı. 30 saat sonra geçmiş olsun dediler...
 
SOSYALİST ENTERNASYONAL BİLDİRGESİ

Umut Oran, Kılıçdaroğlu'nunda imzasının bulunduğu bildirgedeki Kürt sorunuyla ilgili ifadeler için şunları söyledi: Filistin sorunu eşittir Kürt sorunu değil. Bu öneri bölgedeki, İran, Irak'taki temsilcilerden geldi. Tartışılmadan getirilen bir öneri oldu. Bunu enine boyuna tartışmadık, çünkü orada hemen hemen 167 tane ülke var... Biz belli konularda itirazlarımızı ortaya koyuyoruz ama, buradaki temel nokta şuydu: Suriye'de çok taraflı çözüm araştırması önerisi getirildi, BM, Arap Birliği ve Avrupa Birliği tarafından. Fakat Kürt sorunuyla, orada yaşayan insanların daha demokratik hakalra sahip olmasıyla ilgili bir özel komisyon kurulması kabul edildi.
 
Biz kendi ülkemizde de "Kürt sorunu var" diyoruz. Ve bu konuda kafamız net, teşhisi doğru koyuyoruz. İktidar partisi teşhisi doğru koyamıyor. Kimlik sorunları var, geçmişte yaşadıkları mağdurriyetler var, buna ek olarak sosyal devlet ve kalkınma sorunu var. Kalkınma sorunu olduğu zaman iş, aş olmuyor. Sadece etnik kimlikten yola çıkıp bunları ele almadığınız sürece sorunu çözemezsiniz.
 
TERÖRDE DOKUNULMAZLIK KILIFI ZATEN YOK
 

Şuanda terörle ilgili konularda dokunulmazlık diye bir kılıf yok. Terörden tutuklu yargılanan birçok siyasetçi var. Biz zaten kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir dokunulmazlığın olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Her milletvekili milletvekili adaylığı döneminde CHP'de açık olarak dokunulmazlığının kaldırılması dilekçesini veriyor. Ve onların hepsi Genel Başkanımızın elinde. CHP'de milletvekilleri dokunulmazlığın olmamasını istiyor.
 
DOKUNULMAZLIKLAR YARIN SABAH KALDIRILSIN

Biz CHP olarak hemen yarın sabah dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz. Sadece kürsü dokunulmazlığıyla ilgili tereddütlerimiz var. Ama AK Parti halkı yanlış yönlendiriyor. Terör boyutunda zaten şu an 8 tutuklu milletvekili var. Bunların tutuklu olmasının nedeni terör örgütü üyesi olmalarıydı.
 
BDP-PKK BULUŞMASI

Bence BDP o fotoğraftaki görüntüyü vermemeliydi. O fotoğraftaki teröristlerin hangi suçları işlediği de bu akdar aşikarken BDP milletvekilleri böyle bir görüntü vermemeliydi. Kendi içlerinde de o görüntülerle ilgili ikili görüşler oldu zaten.

haberturk


Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,375 µs