En Sıcak Konular

Kamalak'tan patlama için Org. Özel'e çağrı

7 Eylül 2012 19:29 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak 'Sabotaj ihtimali var mı yok mu bunu bilemiyoruz. Bu konuyu açıklığa kavuşturacak olan Genelkurmay Başkanımızdır'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamayla ilgili, ''Sabotaj ihtimali var mı yok mu bunu bilemiyoruz. Bu konuyu açıklığa kavuşturacak olan Genelkurmay Başkanımızdır'' dedi.

Kamalak, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, patlamanın Türkiye'yi üzdüğünü, olayın mahiyetinin tam olarak bilinmediğini söyledi.

Olayla ilgili bazı soru işaretlerinin bulunduğunu ve rahatsızlık yarattığını ifade eden Kamalak, ''Sabotaj ihtimali var mı yok mu bunu bilemiyoruz. Bu konuyu açıklığa kavuşturacak olan Genelkurmay başkanımızdır'' dedi.

Patlamaya ilişkin ilk resmi açıklamanın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapıldığını hatırlatan Kamalak, ''Bakan, bu açılmayı neye dayanarak yapıyor? Elinde somut veriler varsa bile, ilgilisine, sorumlusuna ulaştırması ve bu açıklamanın yapılması daha doğru. Olay enine boyuna araştırılmalı, soru işaretleri giderilmeli. Genel Kurmayımızın ciddiyetini bildiğimiz için bu konuyu öncelikle ele almasını ve kısa sürede milletimizi aydınlatmasını bekliyorum'' diye konuştu.

Daha sonra patlamada yaralanan askerleri hastanede ziyaret eden Kamalak, çıkışta da ''İhmal midir yoksa kaza mıdır? Kaza ise nasıl olmuştur? Bunun kısa sürede içerisinde açıklığa kavuşturulmasını bekliyoruz'' dedi.

-Olay yerini inceledi-

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda incelemelerde bulunduktan sonra çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, korkunç bir olayla karşı karşıya olduklarını belirtti.

En büyük endişelerinin olayda sabotaj ihtimalinin olup olmadığını ifade eden Kamalak, ''İlgili komutanlarımızla görüştük, böyle bir endişenin olmadığını söylediler. Bu bizi rahatlattı. İdari ve yargı soruşturması başlatılmış. İnşallah en kısa sürede olayın gerçek mahiyeti ortaya çıkar'' dedi.

aa










Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,298 µs