En Sıcak Konular

Tekne faciasında kimlikler belirlendi

7 Eylül 2012 19:02 tsi
İzmir Menderes'te kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu ölen 61 kişiden 44'ünün kimlikleri belirlendi. Kimlik tespiti yapılanlar şöyle:

Kazada yaşamını yitiren kaçakların Narlıdere Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, Eşrefpaşa Hastanesi ve Buca Devlet Hastanesi morglarına kaldırılan cesetlere İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılmaya başlandı.

Otopsi işlemlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve cenazelerini bekleyen ailelerin mağdur edilmemesi için Adli Tıp Kurumu'nun hafta sonu da çalışacağı belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden 61 kişiden 44'ünün kimlikleri belirlendi. Kimlik tespiti yapılanlar şöyle:

''Hüseyin Hedili, Muhammed Barzani, Halil Hevin, Muhammed Serdar, Hasan Hüseyin, Şehmuz Cabbar, Omar Vaildehil, Hüseyin Cumana, Ömer Lavcı, Galo Rodin, Ömer Ferhat, Muhammed Ahmet Khlod, Hüseyin Helin, Şeyho Ömer Ahmet, Roma Suzan, İbrahim Muhammed Ahlam, Mesdo Samya, Cindah Lina, Muhammed Aiyn, Hama Nevruz, Yunus İmat İbrahim, Abdullah Alan Ahmet, Nosan Eric, Hasan Lova, Mustafa Hüseyin Muhammed, Yunus Cihan, Halil Hasan Edip, Muhammed Ahmet, Muhammed Midya, Hasan Azad, Muhammed Lara, Ahmet Recal, Muhammed İzdan, Şeyho Ömer Helin, Muhammed Mesdo, Mustafa Hüseyin Ruhat, Emel Mejdo, Abdullah Alan Renin, Jalal Samira, Abdo Saliha, Mustafa Hüseyin Regat, Mustafa Hüseyin Ahmed, Yunus Abdüllatif İhlam, Yunus Cumana.''

-Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı

Öte yandan kazayla ilgili kaçakçılığı organize ettikleri gerekçesiyle 3'ü yabancı uyruklu 6 kişinin yakalandığı, 1 kişinin arandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu, kaçak göçmenlerden bir kısmının yurda yasal yollardan giriş yaptığı, İstanbul'da bulunan bir grubun da İzmir'e gelerek Basmane bölgesindeki otellerde bir aya yakın bir süre ikamet ettikleri tespit edildiğinin kaydedildi.

Bu doğrultuda, Basmane semtinde yapılan çalışmalarda, ''kaçak göçmenlerin Türkiye'den çıkış işini organize ettikleri'' şüphesiyle Filistin uyruklu iki ve Suriye uyruklu bir kişinin gözaltına alındığının bildirildiği açıklamada, ayrıca oranizatör oldukları iddiasıyla 3 Türk'ün yakalandığı, bir Türk vatandaşının da yakalanması çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, 61 cesedin kimlik tespiti maksadıyla İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği, sağ kurtulan 30 Suriye, 16 Filistin ve 1 Irak uyruklu toplam 47 göçmen hakkında adli işlemlerin devam ettiği kaydedildi.

aa



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,154 µs