En Sıcak Konular

Org. Özel'den manşetlere tepki

7 Eylül 2012 18:24 tsi
Org. Özel'den manşetlere tepki Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bütün saha ile birlikte Kışla dışındaki alan yüzde 99 oranında temizlendiğini belirtirken Genelkurmay Başkanı Özel'in gazete haberleriyle ilgili sözlerini aktardı.

Balkanlıoğlu, patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası çevresindeki Ataköy Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Polis ve askerler tarafından kışla çevresinde bulunan savunma ve taarruz tipi el bombaları, fünyeler ve obüs mermilerini inceleyen Vali Balkanlıoğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Balkanlıoğlu daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kışla çevresinde emniyetin yaptığı çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

Vatandaşlardan gelecek ihbarlar kapsamında çalışmaların süreceğini dile getiren Balkanlıoğlu, ''Bütün saha tarandı. Kışla dışındaki alan yüzde 99 oranında temizlendi. Araştırmalar mutlaka devam edecektir'' diye konuştu.

Alanın, Ankara'dan ve komşu illerden gelen uzmanlarca geniş çaplı araştırıldığını ifade eden Balkanlıoğlu, bulunan mühimmatın etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Patlayan mühimmat deposunun önündeki aracın parçalarının dahi yerleşim yerlerinin yakınına düştüğünü kaydeden Balkanlıoğlu, ''Deponun aydınlatılması için kapısı açılıyor ve çalışır vaziyetteki askeri bir aracın farından istifade ediliyor. Patlama olunca aracın parçaları birkaç kilometre ileriye gidiyor. Aynı şekilde bombalar, obüs mermileri de aynı şekilde araziye fırladı'' dedi.

-Genelkurmay Başkanı Özel'in incelemeleri-

Patlamanın nedenine ilişkin soru üzerine konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşmesinin detaylarına ilişkin soru üzerine de şunları söyledi:

''Olay tamamen bir adli vaka olup, hem idari, hem adli hem de askeri yönden tahkikat aşamaları devam ederken tam neticelenip, raporlanıp, bir hükme bağlanıp imza aşamasına geçip önüne gelmeden birtakım yargıların, düşüncelerin manşete taşınmasından rahatsız olduğunu söylemişti bana.''

-Namaza gidince ölümden kurtuldu-

Bir gazeteci patlamada yaralanan bir askerin ''namaz kılmaya gittiği için ölümden kurtulduğunu'' hatırlatarak konuya ilişkin bilgi istemesi üzerine Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

''Yaralı askerlerle hastanede defalarca görüştük. Bize olayı da anlattılar. Kısa dönem bir asker kendisinin de mühimmatın tasnif eden askerler arasında olduğunu belirtti. Saat 21.00 gibi yatsı namazı kılmak için bölgeden biraz uzaklaştığını ve tam namaza başladığında büyük bir gürültüyle sarsıldığını anlattı. Onun namaz kılmak için oradan ayrılması ve şehit olmaması da tamamen takdir-i ilahi. Tuvalete de gidebilirdi veya başka bir amaçla da gidebilirdi. Biz de askerlik yaptık, çalışmaya gidileceği zaman arazi olup kaytardığımız da oluyordu. Arazi olarak da kurtulunabilinirdi. Bu tabii ki varsa sorumluların sorumluluğunu ortadan kaldırmaz ama takdir-i ilahidir.''

aa





Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,020 µs