En Sıcak Konular

Balyoz sanığı tanık oldu

7 Eylül 2012 17:48 tsi
65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 226. duruşmasına Gizli Tanık Tepe'nin dinlenilmesiyle devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada gizli tanığın ardından Balyoz davasının tutuklu sanığı Tümgeneral İhsan Balabanlı bazı sanık avukatlarının talebi üzerine İnternet andıcı iddialarına ilişkin tanık olarak dinlendi. Son YAŞ kararlarıyla emekli edilen ve dün Silivri Cezaevi'ne nakledilen İhsan Balabanlı şöyle konuştu: "

2006 ve 2008 Ağustos tarihleri arasında Genelkurmay Harekat Başkanlığı'na bağlı Bilgi Destek Başkanlığı'nı yürüttüm. Göreve geldiğimde geçmişten bu yana iletilen bu sitelerin kuruluşunun 1997-98 yıllarındaki MGK direktiflerine dayandığını biliyorum.

Siteler içerik olarak terör, irtica, Türkçe'nin etkin kullanılması, uyuşturucu bağımlığının önlenmesi ve 1915 olayları gibi konuları barındırıyordu. Bütün bu siteler 2008 Ocak ayına kadar Albay Dursun Çiçek'in başkanlığını yaptığı 2. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü tarafından idare ediliyordu. 2008 Ocak'taki değişiklikten sonra bu sitelerin dağılımına karar verilmesi için komuta katına arz edildi.

1. Bilgi Destek Şubesine PKK, 2. Bilgi Destek Şubesine ise irtica konulu sitelerin işletimi verildi. İnternet andıçlarının bulunduğu belgeler açık kaynak bilgileridir. Bu sitelere günlük basında çıkan o sitelerin alanı ile ilgili konular, basın özetleri konur. İnternet sitelerinin kara ve gri propaganda yaptığı iddiaları doğru değildir" Savcı Mehmet Ali Pekgüzel o dönemde söz konusu sitelerde kullanılan hükümet aleyhinde içeriğe sahip haberlerden örnekler verdi ve Balabanlı'dan hatırlayıp hatırlamadığını sordu.

Savcı Pekgüzel, Balabanlı'nın "Hatırlamıyorum" cevabının ardından "Sitelerin bu şekilde işletildiğini Genelkurmay Başkanı bilir mi?" diye sordu. Balabanlı ise, "Evet bilir" yanıtını verdi. Duruşma, Balabanlı'nın ifadesiyle devam ediyor. 

Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,292 µs