En Sıcak Konular

Aliyev'e göre Erivan 'yaygara' çıkarıyor

7 Eylül 2012 16:59 tsi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Macaristan’dan iade edilen subayın affedilmesinin hukuk kuralları çerçevesinde olduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Macaristan’dan iade edilen subay Ramil Seferov’un affedilmesi ile ilgili Ermenistan’ın boşuna yaygara çıkardığını, yapılan işlemin hukuk kuralları çerçevesinde olduğunu söyledi.
Güney Kafkasya ziyareti kapsamında Ermenistan ve Gürcistan’dan sonra Azerbaycan’a gelen NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’le görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Macaristan’dan iade edilen Azerbaycanlı subay Ramil Seferov’un affedilmesi ile ilgili Ermenistan’ın boşuna yaygara çıkardığını ve yapılan işlemin hukuk kuralları dahilinde gerçekleştiğini" belirtti.

Ermenistan’ın barış görüşmelerini sekteye uğratmak için bu olayı kullandığını vurgulayan Aliyev, "Bu olayda hukukun çiğnendiğini söyleyenler, hukuktan habersiz kimselerdir. Ermenistan, Paris’te Orly Havaalanı’nda çok sayıda Avrupa ve ABD vatandaşının ölümüne yol açan bir Ermeniyi, Ermenistan vatandaşı olmadığı halde ülkeye kabul etti ve o şahıs Ermenistan’da kahraman ilan edildi. Subayımızı bir teröristle aynı kefeye koymak bile istemiyorum. Sekiz yıldan fazla hapis hayatı yaşayan Ramil Seferov’un cezasını çektiği kanaatindeyim. Onun affedilmesi yasalara uygun" diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ermenistan’da düzenlediği basın toplantısında, Ramil Seferov’un affedilmesinin doğru olmadığını söylemişti.



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,232 µs