En Sıcak Konular

Piyasalarda bugün!

7 Eylül 2012 16:54 tsi
Piyasaların gözü tarım dışı istihdam verisinde.

Piyasalar dün ECB Başkanı Mario Draghi'nin tahvil alım programını açıklamasının ardından bugün de ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklandı.

ABD tarım dışı istihdam verisi bugün Türkiye saati ile saat 15.30'da açıklanacak. Temmuz ayında tarım dışı istihdamda 163 bin kişi iş bulurken, ağustos ayı itibariyle bu sayının yaklaşık 130 bin kişi olması bekleniyor.

AA finans masasının, piyasada uzman, ekonomist, analist ve akademisyenlerin beklentilerine yönelik yaptığı çalışmada, ABD tarım dışı istihdam verilerinin piyasa beklentisinin altında gelmesi durumunda uzmanların yüzde 37,5'i piyasaların pozitif, yüzde 56,25'i negatif yönde etkileneceğini belirtirken, yüzde 6,25'i de verinin piyasalar üzerinde herhangi bir etkide bulunmayacağını kaydetti.

ABD tarım dışı istihdam verilerinin piyasa beklentisinin üzerinde gelmesi durumunda ise uzmanların yüzde 64,29'u piyasaların pozitif ve yüzde 35,71'i negatif yönde etkileneceğini belirtti.

Öte yandan, ABD tarım dışı istihdam verilerinin piyasa beklentisine paralel gelmesi durumunda uzmanların yüzde 35,71'i piyasaların pozitif yönde etkileneceğini, yüzde 64,29'u da verinin piyasalar üzerinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını ifade etti.

12-13 Eylül Fed toplantısı öncesinde ABD tarım dışı istihdam verisinin ekonominin istihdam yaratma gücünü göstermesi açısından piyasalar tarafından dikkatle izlenen bir veri olduğunu belirten uzmanlar, beklentilerin altında gelen verinin, piyasalar tarafından Fed'in 3. tur genişlemeye gitme ihtimalini artıran pozitif bir gelişme olarak yorumlanacağını, beklentilerin üzerinde bir gerçekleşmenin ise ekonominin istihdam yaratma kabiliyetinin devam ettiği ve bu anlamda da Fed'in parasal genişlemeye gitme ihtimalini azaltan ve negatif bir gelişme olarak yorumlanacağını belirtti.



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,791 µs