En Sıcak Konular

İşsiz kalan aileye maaş geliyor

7 Eylül 2012 16:05 tsi
Aile Danışma Merkezler'i projesi hayata geçirildi.

Merkezlerin esas amacı aileyi bir arada tutmak için gereken rehberlik ve psikolojik hizmeti vermek. Projenin en önemli ayağı ise, ailede tek kişi çalışıyor ve o da işten çıkarılmışsa kişiye hemen bir maaş bağlanması.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı Aile Danışma Merkezleri'nin açılmasına yönelik çalışmalar tamamlandı.

Bakanlık yetkilileri sağlıklı bir toplum için öncelikle ailenin ele alınması gerektiğini ve bu merkezlerde aileyi bir arada tutmak için gerekli rehberlik ve psikolojik hizmet verileceğini söyledi. Aile danışma merkezlerindeki uzmanlar yeni evlenecek kişilere, ailevi sorunları olanlara, anne ve babalara çocuklarını nasıl eğitmeleri gerektiği konusunda da yardımcı olacak.

ÇÖZÜM ARANACAK

Bakanlıktan alınan bilgiye göremerkezlerin öncelikli hedefi aile içindeki sorunları çözmek. Eşler arasında iletişim sorunlarına yol açan problemlere çözüm aranacak. Danışma merkezlerinde aile üyelerinin ekonomik yapılarını tehdit eden sorunların oluşmadan önce engellenmesine çalışılacak.

Örneğin ailede tek kişi çalışıyorsa, bu kişi de işten çıkarılırsa aileye en kısa zamanda maaş bağlanacak. Ardından da işten çıkarılan aile üyesinin tekrar istihdam edilmesi noktasında yardımcı olunacak.

ARABULUCU AİLELER

Öte yandan merkezler evlenmek isteyen çiftlere de rehberlik ve danışma hizmetleri verecek. Bu sayede evliliklerin boşanmalara giden süreçlerinde bir nevi önüne geçilmeye çalışılacak. Boşanmak isteyenlere ise aileleri arabuluculuk yapacak.

Merkezde ayrıca boşanmış çiftlerin çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği de öğretilecek. Anne ve babadan birinin olmadığı ailelere ise psikolojik destek hizmeti verilecek.

ŞiDDET GÖRENE BAKANLIK AVUKAT VERECEK

Aile Danışma Merkezleri'nin en önemli görevlerinden biri de aile içi şiddetin önüne geçmek olacak. Yetkililer şiddet söz konusu olduğunda merkezlerde çiftlere rehberlik ve danışmanlık hizmeti verileceğini açıkladı. Hangi taraf şiddet gördüyse bakanlık bu kişinin yanında yer alarak bu bireye dava açması yönünde telkinde bulunacak. Eğer kişi dava açarsa, davanın ücretini ve avukatlığını Bakanlık üstlenerek bireyin hakkını savunacak.

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,101 µs