En Sıcak Konular

'CHP yerel seçimler için 3 Kasım'ı önerdi'

7 Eylül 2012 16:03 tsi
CHP'nin 3 Kasım için özel bir gerekçe ifade edip etmediği sorusuna karşılık Canikli, '2013 yılındaki 29 Ekim tarihini, seçim yapılacak 27 Ekim ile birleşme nedeniyle 3 Kasım'ın daha uygun olacağını söylediler. Bize ifade ettikleri neden bu...' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 29 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerin öne alınması konusunu görüşmek üzere CHP TBMM grubunu ziyaret etti.

Canikli, CHP Grup Başkanvekilleri Muherem İnce ve Emine Ülker Tarhan ile 45 dakika görüştü.

Daha önce MHP ile yaptıkları görüşme sonucunu da kendileriyle paylaştıklarını anlatan Canikli, "MHP ile yaptığımız görüşmede önümüzdeki mahalli seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasının uygun olacağı konusunda ön mutabakat ortaya çıkmıştı" dedi. CHP grup başkanvekilerinin tarih konusunda 3 Kasım 2013'un daha uygun olacağı görüşünü kendileriyle paylaştığını kaydeden Canikli, "Kendileri böyle bir anayasa değişikliğine karşı olmadıklarını, ancak bu amaçla yapılacak olan anayasa değişikliği çalışmalarına aktif olarak birlikte katılmayı düşünmeyeceklerini bizimle paylaştı" diye konuştu.

Canikli, "En azından MHP ile metin konusunda mutabakata varıldığı takdirde, yani yapılacak değişlik içerği konusunda bir görüşbirliği sağlanırsa, muhtemelen MHP ile birlikte verilecek" dedi.

CHP'nin 3 Kasım gerekçesi

CHP'nin 3 Kasım için özel bir gerekçe ifade edip etmediği sorusuna karşılık Canikli, "2013 yılındaki 29 Ekim tarihini, seçim yapılacak 27 Ekim ile birleşme nedeniyle 3 Kasım'ın daha uygun olacağını söylediler. Bize ifade ettikleri neden bu..." dedi.

Bir gazetecinin "CHP'nin tarih önerisi 29 Ekim hassasiyetinden mi kaynaklanıyor?" sorusuna Canikli, "Bazı vatandaşların tatilde olabileceğinden kaynaklanıyor, başka bir şeyden değil. Arada pazartesi günü var. 29 Ekim salı gününe geliyor. Ama biz böyle bir ihtimal görmüyoruz çünkü arada bir gün, Pazartesi var ve tatil değil, birleştirmeleri çok mantıklı görünmüyor" karşılığını verdi. 

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs