En Sıcak Konular

Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na çarpıcı iddia

7 Eylül 2012 14:54 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güney Afrika'da katıldığı Sosyalist Enternasyonel toplantısı sonuç bildirisinde yer alan 'Kürt meselesi Filistin meselesi ile paralellik gösteriyor. Bu yüzden uluslararası günde

Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda görüşmesinin ardından gündeme ilişkin sorulara cevap veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun okumadığı belgelerin altına imza attığını öne sürdü.

Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin soruya da cevap veren Bozdağ, çok üzücü bir olayın yaşandığını, Genelkurmay Başkanlığı, askeri ve adli savcıların konuyla ilgili soruşturmalarının ardından açıklama yapmanın daha uygun olacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlıkların kaldırılması halinde Meclis'le ilişkilerini gözden geçirecekleri ile ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları siyasi bir üslup içinde yapılmış bir açıklama değil. Çünkü daha önce de ifade ettiğim gibi BDP'li vekiller kendilerine oy veren milletin değil, terör örgütünün temsilcisi gibi davranıyor." dedi.

MHP'nin dokunulmazlıklarla ilgili önerisi ile ilgili soruya Bozdağ, MHP'nin önerisini eksik ve çelişkili bulduğunu kaydetti. Bekir Bozdağ, "MHP hem dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor hem suç işleyen vekillerin Meclis çalışmalarına devam etmesini savunuyor. Askerimize polisimize karşı eylemlere karışan, cinayet silahı elinde yakalanan birisinin yargılaması, soruşturması devam edecek ama Meclis çalışmalarına devam edecek. MHP'nin önerisi ihtiyacı karşılamıyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonu MHP'nin önerisini değerlendirebilir. Yeni anayasa kapsamında ele alınabilir. Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu'ndan oluşan Karma Komisyon rapor hazırladığı takdirde Meclis Genel Kurulu dokunulmazlığın kaldırılmasına veya kaldırılmamasına karar verebilir." diye konuştu.

Sosyalist Enternasyonel'de gündeme gelen Kürt sorununun hatırlatılması sonrasında Bozdağ, "CHP'nin daha önce Sosyalist Enternasyonel'den ihracı düşünülürken, Kılıçdaroğlu'nun enternasyole genel başkan yardımcısı seçilmesi önemlidir. Ama orada 'Bir yandan Kılıçdaroğlu Suriye'de Esedçi bir duruş sergiliyor, öbür yandan enternasyonelin sonuç bildirinde Suriye konusundaki tavsiyelere imza atıyor.' 'Kürt meselesi Filistin meselesi ile paralellik gösteriyor. Bu yüzden uluslararası gündeme taşınması gerekir' maddesinin altına Kılıçdaroğlu'nun imza atması şunu gösterir: CHP'nin Genel Başkanı neye imza attığını bilmiyor. Bu konuda kendisinden açıklama bekliyoruz." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,126 µs