En Sıcak Konular

'Demirtaş'a cevap vermeyi gerekli görmüyoruz'

7 Eylül 2012 14:39 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türk milletine ve TBMM'ye meydan okumanın hiç kimsenin hakkı ve haddi olmadığını kaydetti.

Şandır, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Selahattin Demirtaş, 'dokunulmazlıkların kaldırılması halinde Meclis çalışmalarına katılmayacaklarını' söyledi. Ne diyeceksiniz?'' sorusuna Şandır, şu yanıtı verdi:

''Selahattin Demirtaş'a cevap vermeyi gerekli görmüyoruz. Türk milletine ve TBMM'ye meydan okumak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Demirtaş eğer hukuka ve hukukun üstünlüğüne inanıyorsa, hukuka uymak ve bölücü teröre destek vermemek mecburiyetinde. Bölücü teröre destek vererek yasama dokunulmazlığından faydalanabilme hakları yoktur. Milletimizin takdirine sunuyoruz. MHP olarak siyaset kurumunu, bu hukuk dışı davranışa karşı koruyuculuktan vazgeçmeye davet ediyoruz.''

Şandır, ''Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili yorumunuz ne?'' sorusunu yanıtlarken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün kapsamlı bir açıklama yaptığını anımsattı.

Bu tür olayların Türkiye'ye yakışmadığını belirten Şandır, ''Adı kaza da olabilir, yanlışlık da ihmal de olabilir ama bu türlü kazalar ve çok sayıda insanın kaybına neden olan olayları kabullenebilmek mümkün değil. Beklediğimiz ve istediğimiz; bu patlamanın tüm gerçeklerinin sonuna kadar araştırılması ve ihmal ya da sorumlu, başka ihtimaller varsa bunların araştırılması'' diye konuştu.

Mehmet Şandır, ''Sabotaj ihtimali var mı?'' sorusuna, ''Biz araştırılmasını istiyoruz. Araştırılsın gerçekler ortaya çıksın ve kamuoyuna açıklansın'' dedi.

Yerel seçimlerin öne çekilmesi konusunda adım atıldığını ifade eden Şandır, ''Muharrem İnce'nin soy ismine yakışmayan kaba yakıştırmasını da kendisine iade ediyoruz, kabul etmiyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,181 µs