En Sıcak Konular

Üniversite okuyacak öğrencilere müjde!

7 Eylül 2012 13:46 tsi
Üniversite öğrencilerinin ev bulma, kiralama, temizleme, eşya satın alma, ve beraberinde gelen bir çok sorunla karşı karşıya kalma çilesi artık sona eriyor. Neden mi? İşte yanıtı...

Üniversite kayıtları başladı... Sınavı kazanan ve hayallerindeki okullara yerleşen öğrenciler bir yandan okul kayıtlarını yaptırırken bir yandan da kalabilecekleri temiz, güvenilir, ekonomik anlamda onları zorlamayacak bir yer bulmanın derdine düştü. Kimi öğrenciler devlet yurtlarını tercih ederken, bu yurtlarda kendine yer bulamayan öğrenciler ise özel yurtlara ve başka seçeneklere başvuruyor.  Her gün yüzlerce çocuğun arkadaş ortamından etkilenerek suça karıştığı bir ortamda aileler ise,  çocuklarını daha güvenilir, sağlam, temiz, rahat, ekonomik anlamda zora sokmayacak bir kuruma emanet etme telaşı içinde... Yurt masrafları, şehir dışında çocuğunu okutacak olanları kara kara düşündürürken işte tam da bu noktada onların imdadına vakıflar yetişiyor. Gayesi sadece insanlığa hizmet olan bu vakıflar hem maddi hem de manevi anlamda velinin yükünü hafifletiyor.

Bu vakıflardan biri de Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV)... Bu vakıf eski Rize Belediye Başkanı ve eski Refah Partisi (RP ) milletvekili Şevki Yılmaz öncülüğünde ve  hayırsever işadamlarının yardımıyla Kocaeli'de bir çok eğitim hizmetine imza attı.

İşte o hizmetlerden bir kaçı:

VELİNİN GÖZÜ ARKADA KALMAYACAK

Modern şekilde donatılmış, Kocaeli'nin ulaşım sorunu olmayan en merkezi yerinde, deneyimli ve eğitimli personeliyle, öğrenciye ilgi ve seçimlerine dayalı bir sosyal çevre imkanı sunan, kaliteli, konforlu, güvenli sıcak bir ortamda yaşanabilecek ve en uygun ekonomik seçeneklerle  MİKAV Nadide Erkek Öğrenci Evleri hizmet veriyor.

Temiz ve hijyenik 2 - 4 kişilik odalarla öğrenciye daha rahat çalışabileceği konforlu bir ortam sunarken öte yandan yayla gezileri, tracking, yüzme, spor müsabakaları ve daha bir çok etkinlikle öğrencinin okul ve yurt dışında da eğlenceli ve güzel bir zaman geçirmesine olanak sağlıyor.

Ayrıca veli internet üzerinden çocuğunun ne yaptığını ve ne yemek yediğini bile takib edebiliyor.

 

MİKAV erken yaşta alınan eğitimin önemine olan inancıyla Nadide Kreş ve Gündüz Bakımevi ve anasınıf ile okul öncesi eğitim alanında da hizmet veriyor. Uygulanan 'değerler eğitimi'  ile çocukların ruhsal ve ahlaki gelişimlerine olumlu katkıda bulunulması amaçlanıyor. Bu okullarda resmi müfredatın yanı sıra sanatsal ve sosyal etkinliklerle çocuğun kişisel gelişimi destekleniyor.

Çocuklar, değer eğitimi, karakter eğitimi, İngilizce'nin yanı sıra, yüzme, drama, ebru, sanat etkinlikleri gibi derslerle sosyal hayata hazırlanıyor.

Vakıf ayrıca Nadide İlköğretim Okulları'yla da eğitim hizmetini ileri boyutlara taşıyor.  Öğrenciler 20 kişilik aktif sınıf sistemiyle işledikleri dersin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş modern sınıflar ve her biri kendi alanında uzman öğretmenlerle ders görüyor.

8. sınıfa kadar yabancı dil bilgisi odaklı olmaktan çok beceri sistemli bir eğitimle İngilizce eğitimi yoğun bir şekilde veriliyor.

Öğrencilere şehrin gürültüsünden uzak doğayla iç içe bir okul ortamı, yüzme havuzu, jimnastik salonu, voleybol  ve basketbol sahaları, dağcılık parkuru ve daha bir çok imkan sunuluyor.

HAFIZLAR ÜÇ DİLDE VAAZ EDEBİLECEK

Siyaseti bıraktıktan sonra kendini eğitime adayan eski Rize Belediye Başkanı ve eski Refah Partisi (RP ) milletvekili Şevki Yılmaz, yaptıkları eğitim hizmeti hakkında bilgi verdi.

Tek dertlerinin hizmet olduğunu, ekonomik durumları iyi olanların çocukları okurken fakirlerin de mahrum kalmaması için bu hizmeti yürüttüklerini belirten Yılmaz, bu amaçla Nadide İlkokulu, Nadide Anaokulu, Nadide Ortaokulunu hizmete açtıklarını ve yaptıkları Kur'an Kursuyla  Başbakan Erdoğan'ın 100 projesinin arasına girmeyi başardıklarını söyledi.

Yılmaz şöyle konuştu: '' Eyüp El Ensari Hazretlerine hürmeten bu kursa Nadide yerine Eyüp Sultan Kur'an Kursu ismini verdik. 250 yatılı öğrenci kapasiteli kurs gençlere Kur'an ve Hafızlık eğitimiyle birlikte, örgün eğitimle entegre Açık lise eğitimi de verecek. Burada yetişecek hafızlar İslam dinini birinci el kaynaklardan öğrenebilecek.  Bunun yanı sıra öğrencinin yabancı dil bilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında... Burada eğitim görmüş bir öğrenci Arapça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dilde vaaz verebilecek.  Öğrencileri yaz tatillerinde yurt dışına göndererek dil konusunda pratik yapma şansı veriyoruz. Bunun için kendi alanında uzman hocalarla anlaştık onlar da öğrencilerimize ders verecek.''

Şimdilik sadece Kocaeli'nde hizmet verdiklerini belirten Yılmaz:  ''Başka illerde ve özellikle de İstanbul'da hayır sahiplerinden vakfe edilecek arsalar, binalar bulursak oraya da bu nadide okullarını getireceğiz'' diyor.

2012 - 2013 ÖĞRETİM YILI ÜCRETLERİ

İlköğretim 5-8. Sınıflar    :   8.000 TL
İlköğretim 1-4. Sınıflar    :   6.500 TL
3,5- 4 yaş  Başiskele       :   4.000   TL
İzmit                             :   4.500 TL
Suadiye                         :   3.500 TL
Anasınıfı  Başiskele         :   4. 500 TL
İzmit                             :   4. 500 TL
Suadiye                         :   3.500   TL

İRTİBAT NUMARALARI

Nadide erkek öğrenci evleri  :   0 535 768 69 67
                                              :  0 262 323 73 76
Nadide kreş                           :            346 70 70
Nadide İlköğretim Okulu        : 0 262 346 70 70 - 346 68 68
İslami İlimler merkezi Gölcük Eyüp Sultan Kuran Kursu
                                             : 0532 509 28 73 - 0 262 413 11 33
Detaylı bilgi için                   :  nadideokul.com
 


Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,777 µs