En Sıcak Konular

Topbaş: Öğrenci zammını geri aldık

7 Eylül 2012 15:45 tsi
Kadir Topbaş akbile yapılan öğrenci zammının geri alındığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Toplu taşımada yaptığımız öğrenci zammı, 17 Eylül'den geçerli olmak üzere iptal edildi'' dedi.

Topbaş, öğrencilerle ilgili toplu taşım fiyatları hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan zammın başta öğrenciler olmak üzere farklı değerlendirildiğini ifade ederek, zamların her yıl enflasyon dikkate alınarak yapıldığını söyledi.

Öğrencilerin az bütçeyle öğrenimlerini sürdürebilme mücadelesi verdiğine dikkati çeken Topbaş, bu nedenle yeniden bir düzenleme yapma gereği duyduklarını kaydetti.

Topbaş, yaptıkları görüşmeler sonucu, toplu taşımada öğrencilere yaptıkları zammın, okulların açıldığı tarih olan 17 Eylül'den geçerli olmak üzere iptal edildiğini bildirdi.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okulların açılacağı 17 Eylül'de trafikte sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri hazırladıklarını ve günü geldiğinde ilan edeceklerini belirterek, ''Belediye olarak alacağımız her türlü tedbire vatandaşlarımızın da her yıl olduğu gibi destek olacağını da biliyorum'' dedi.

Topbaş, Etiler'deki Le Meridien Oteli'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta toplu taşımada, 14 aylık bir aradan sonra enflasyonu da dikkate alarak yeni düzenleme yapıldığını hatırlattı.

Yeni düzenlemenin öğrenciler başta olmak üzere biraz farklı değerlendirildiğini gördüklerini belirten Topbaş, her yıl enflasyon da dikkate alınarak, toplu taşımada zam yapıldığını söyledi.

Topbaş, ''Bu zamların da toplu taşıma araçlarını tercih eden insanların rahat etmesini sağlayacak boyutta olmasına dikkat ediyoruz. Caydırıcı değil, teşvik edici olmasını arzu etmekteyiz'' diye konuştu.

Dar bütçeleriyle eğitimlerini sürdürme mücadelesi veren gençleri göz önünde bulundurarak, fiyatları yeniden düzenleme ve gözden geçirme gereği duyduklarını anlatan Topbaş, ''Dün yaptığımız toplantıda alınan karara göre, okulların açıldığı tarih olan 17 Eylül gününden geçerli olmak üzere yaptığımız bu zammı geri alıyoruz. Yani öğrenci zammı iptal ediliyor, böylece 'Öğrencilerimize bu yıl zam yok' diyoruz, öğrenciye zam yapmamış oluyoruz. Öğrencilerimiz de yüzde 50'lik zammı geri almamızdan dolayı normal tasarladıkları bütçelerinde bir sıkıntı çekmeyeceklerdir'' ifadesini kullandı.

Öğrenci servislerinin fiyatlarıyla ilgili talepleri değerlendirdiklerini belirterek, servis zamlarıyla ilgili ailelerin ve servis esnafının bütçelerini dikkate alan bir düzenleme yapılacağını bildirdi. Topbaş, UKOME'nin, servis ücretlerinin rahatsız edici olmayacak şekilde yeniden düzenlenmesi için çalışma yapacağını belirtti.

Öğrenci pasolarında öğrencilerin mağduriyetini gidermek için 2012-2013 yılı itibariyle yeni bir uygulamaya başladıklarını ifade eden Kadir Topbaş, ''Öğrencileri ciddi mağdur ettiğini gördüğümüz öğrenci kartı almak için İETT'nin satış noktalarındaki yoğunluğu gidermek adına üniversitelerimizle mutabakata vardık. Öğrencilerin kayıt işlemi sırasında pasolarını alma imkanı getirdik. Böylece bu yıldan itibaren hiçbir sıkıntıya düşmeyecekler'' şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Eylül'de trafikte sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri hazırladıklarını ve günü geldiğinde ilan edeceklerini ifade eden Topbaş, ''Belediye olarak alacağımız her türlü tedbire vatandaşlarımızın da her yıl olduğu gibi destek olacağını da biliyorum'' dedi.

Başkan Topbaş, bir gazetecinin İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'nda adı geçen iki şehirden biri olduğunu hatırlatması üzerine, İstanbul'un şu anda en gelişen ve en çok takip edilen kentler arasında Avrupa'da 2, dünyada 3. sırada yer aldığını hatırlattı.  İstanbul'un, 2020 Olimpiyatları adayı şehirler arasında da en iddialı şehir olarak ortaya çıktığını ifade eden Topbaş, ''Dünya İstanbul'u yakinen takip ediyor. Dünyada bu tür organizasyonlarda temalı ve aktif kentler etkin bir güç olarak rol alıyor. Biz de İstanbul'un bu role hazır olduğunu söylüyoruz'' dedi.

(AA)

Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,148 µs