En Sıcak Konular

Yerel seçimler 27 Ekim 2013'te!

7 Eylül 2012 10:00 tsi
Yerel seçimler 27 Ekim 2013'te! AK Parti ve MHP, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması konusundaki anayasa değişikliği üzerinde mutabakata vardı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Canikli, görüşmenin ardından yaptıkları ortak açıklamada, yerel seçimin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılmasını birlikte kararlaştırdıkları bir görüşme olduğunu bildirdi. Birlikte hazırlanacak, AK Parti ve MHP'nin müştereken imzalayacağı teklifin TBMM Başkanlığı'na verilmesi kararının da ortaya çıktığını bildiren Canikli, MHP'ye teşekkür etti.

Teklifin ne zaman verileceği sorusuna Canikli, ''Henüz kesin tarih yok ama Meclis açılmadan verilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz'' dedi.

''Anayasa değişikliği teklifi gelecek hafta mı verilecek?'' sorusuna Vural, ''Olabilir, öyle düşünüyoruz'' karşılığını verdi.

CHP'yle de görüştü

Nurettin Canikli, Vural'ı ziyaretinden önce CHP Grup Başkanvekilleri Muherem İnce ve Emine Ülker Tarhan ile bir araya geldi. Canikli, CHP'nin 3 Kasım 2013'ün daha uygun olacağı görüşünü kendileriyle paylaştığını belirtti.

Canikli, ''Kendileri böyle bir anayasa değişikliğine karşı olmadıklarını, ancak bu amaçla yapılacak olan anayasa değişikliği çalışmalarına aktif olarak birlikte katılmayı düşünmeyeceklerini bizimle paylaştı'' diye konuştu.

CHP'nin 3 Kasım gerekçesi

CHP'nin 3 Kasım için özel bir gerekçe ifade edip etmediği sorusuna karşılık Canikli, ''2013 yılındaki 29 Ekim tarihini, seçim yapılacak 27 Ekim ile birleşme nedeniyle 3 Kasım'ın daha uygun olacağını söylediler. Bize ifade ettikleri neden bu...'' dedi.(AA)



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,947 µs