En Sıcak Konular

Zirve sanığından garip savunma

6 Eylül 2012 20:00 tsi
Zirve Yayınevi Davası'nda sanık Emre Günaydın, "5 genç birbirimizi gaza getirdik" sözleriyle savunma yaptı.

Zirve Yayınevi Davası'nda ek iddianamedeki suçlamalara yönelik savunma yapan Emre Günaydın, "5 arkadaş, 5 tane saf genç bir araya geldik. Kendi kendimizi gaza getirdik ve gittik bu olayı gerçekleştirdik." dedi.Zirve Yayınevi Davası'nın öğleden sonraki oturumunda, tutuklu sanıklardan Emre Günaydın'ın savunmasına geçildi. Günaydın, mahkemedeki ifadesinde "5 arkadaş, 5 tane saf genç bir araya geldik. Kendi kendimizi gaza getirdik ve gittik bu olayı gerçekleştirdik." diye konuştu.

Ek iddianamede yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu ve ilk defa adı geçen şüphelileri gördüğünü ileri süren Günaydın şunları söyledi: "Allah şahittir, ilk kez görüyorum bunları. Hurşit Tolon ve diğer adı geçen sanıklarla alakası yok bunun. Allah katında günah işlemek istemem. Vallahi de billahi de ben hiç birini tanımıyorum. 5 arkadaş, 5 tane saf genç bir araya geldik. Kendi kendimizi gaza getirdik ve gittik ve bu olayı gerçekleştirdik. Daha önceki ifademde Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki'ye de iftirada bulundum. Hüseyin Yelki'den defalarca helallik istedim. Bundan ötürü çok pişmanım."

Günaydın, olay anında yakalanan diğer 4 sanığın kendisini suçlaması konusunda da, "Bütün suçu benim üzerime atıp, ceza indiriminden yararlanmak için yapıyorlar bütün bunları" diye konuştu.

"GAZETELER ÇOK YAZIYORDU, MERAK ETTİM"

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'nın 'Senin matematik, fizik çalışman gerekirken, nasıl oldu da misyonerlerle ilgili bu kadar kafa yordun" sorusuna ise Günaydın, "Gazeteler yazıyordu. Misyonerlerle ilgili gazetelerde çok haber çıkıyordu. Ben de bundan ötürü merak ettim" diye cevap verdi. 'Ergenekon yapılanmasında, Türkiye Ulusal Stratejiler ve Hareket Dairesi (TUSHAD)'nin hücre yapılanmalarında, eylem yaparak hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüsle suçlanıyor ve bu kapsamda ceza almanız isteniyor. Bu konuda ne diyeceksin' sorusuna ise Günaydın, "Ben milliyetçi bir insanım. Şu anki mevcut hükümete bir antipatim yok. MHP ve AK Parti'ye bir kastım olamaz. CHP'de ne yaparsa yapsın" diye karşılık verdi.

Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,003 µs