En Sıcak Konular

Putin: Suriye'de kansız değişime ihtiyaç var

6 Eylül 2012 14:09 tsi
Putin: Suriye'de kansız değişime ihtiyaç var Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de değişime ihtiyaç olduğunu, ancak bunun kansız olması gerektiğini söyledi.

Kremlin'in çıkışının ardından ilk kez Russia Today'e özel röportaj veren Putin, "Bizim görüşümüze göre, şu anda en önemli konu şiddetin durması; iktidar, isyancı olarak tanımlanan silahlı muhalefet ya da diğerlerinin birlikte müzakere masasına oturtulması. Burada ülkenin geleceğinin belirlenmesinde yer alacak tarafların güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Bundan sonra ülkenin iç organizasyonu ile ilgili bir kısım adımlar atılabilir..." dedi.

"Biz orada değişim olması gerektiğini mükemmel bir şekilde anlıyoruz. Ancak bu değişimin kanlı olması anlamına gelmiyor..." tespitinde bulunan Rusya lideri, "Çatışma bölgelerine hala devam eden silah sevkiyatının durdurulması ilk konu. Bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Bir tarafın empoze ettiği şekilde karar almak, gelişme için kabul edilemez." eleştirisi getirdi.

EL-KAİDE'Yİ DE ABD OLUŞTURDU, SONRA KENDİNE YÖNELDİ

Birilerinin Suriye'de El-Kaide militanlarını kendi amaçları doğrultusunda kullandığını savunan Putin, "Guatamala kapılarını açalım. Tüm mahkumları Suriye'ye gönderelim. Bırakalım orada savaşsınlar... İşin gerçeği buna benziyor... Unutmamak lazım ki, bu vatandaşlar sonra kendi velinimetlerine vuracak. Bir zamanlar Sovyetler Birliği Afganistan'a girdi. Bizim partnerlerimiz isyancı hareketi destekledi ve El-Kaide'nin kurulmasını sağladı. Sonra El-Kaide Amerika'nın kendisine darbe vurdu. Bu politika uzak görüşlü değil." ifadelerini kullandı.

OBAMA'NIN FÜZE KALKANINDA RAHAT HAREKETİNE ORDU İZİN VERMEZ

ABD ve Rusya arasında soğuk rüzgarların esmesine neden olan füze kalkanı ile ilgili konuşan Putin, "Eğer mevcut başkan Barack Obama yeniden seçilirse füze kalkanı ile ilgili sorun çözülür mü? Prensipte evet... Onun samimi olarak sorunu çözmek istediğini düşünüyorum." dedi. Ancak konunun sadece Obama'ya bağlı olmadığını ifade eden Putin, "O samimi olarak pozitif değişim istiyor. Ancak o yapabilir mi, ona izin verirler mi?... Orada askeri lobi ve oldukça muhafazakar bir dışişleri bakanlığı var" değerlendirmesinde bulundu.

Tartışmalı kalkan konusunda diyalog ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Putin, Washignton'ın böyle bir diyaloga hazır olduğundan emin olmadığını söyledi. Putin, Obama'nın rakibi Cumhuriyetçi aday Mitt Romney'in başkan olması durumunda da nispeten çözüm şansının olacağını belirtti. cihan



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,831 µs