En Sıcak Konular

Miroğlu haberi yalanladı Akit hedef gösteriyor

6 Eylül 2012 12:20 tsi
Orhan Miroğlu, Taraf gazetesinden ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamalar dün gündeme bomba gibi düştü. Habervaktim sitesinin yayınladığı açıklamalara göre Miroğlu “Ahmet Altan şehitlerle, öldürülen PKK'lıyı bir tutuyor” demiş ve şöyle devam et

GAZETECİLER.COM (ÖZEL)
“Bu ülkenin birlik ve beraberliği Altan ailesinin tehdidi altındadır”, “Kardeşi PKK'nın hizmetine girdi, PKK'nın emri ve talimatları doğrultusunda çalışıyor.”, “Bundan sonra PKK'nın sıkacağı her kurşunda Ahmet Altan'ın bir payı, bir sorumluluğu varıdır.”

MİROĞLU HABERVAKTİM'İ YALANLADI

Ancak Gazete İpekyol'a bir açıklama yapan Miroğlu Habervaktim.com'da kendi ağzından yer alan açıklamaları yalanladı. Miroğlu “ifadelerin büyük bir kısmı bana ait değil” dedi.

Basında yer alan haberle ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Orhan Miroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Beni bir haber sitesinden aradıklarını söylediler. Yolda idim, Habervaktim olduğunu anlamadım. Anlasam o siteye demeç vermezdim. Çünkü benimle ilgili daha önce asılsız ve karalayıcı haberler yaptılar.

Arayanlara Ahmet Altan’ın ‘paragraf eklemiş’ ifadelerinin doğru olmadığını, onun yeni bir yazı olduğunu söyledim. Taraf’ın zaman zaman farkında olmadan psikolojik operasyona alet olduğunu ifade ettim”

Habervaktim sitesinde kendi açıklamaları gibi yansıtılan “Ahmet Altan şehitlerle, öldürülen PKK'lıyı bir tutuyor”, “Bu ülkenin birlik ve beraberliği Altan ailesinin tehdidi altındadır”, “Kardeşi PKK'nın hizmetine girdi, PKK'nın emri ve talimatları doğrultusunda çalışıyor.”, “Bundan sonra PKK'nın sıkacağı her kurşunda Ahmet Altan'ın bir payı, bir sorumluluğu varıdır.” ifadelerini yalanlayan Miroğlu, bunların dezenformasyon olduğunu, Habervaktim’e demeç verdiği için üzgün olduğunu da ifade etti.

AKİT HEDEF GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

Akit gazetesi ise bugün sürmanşetinde, Miroğlu'nun söylemedim, Habervaktim olduğunu bilsem zaten konuşmazdım dediği ve yalanladığı açıklamaları hedef gösteren bir şekilde kulladı.

İşte Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ve kızı Sanem Altan'ın resimleri ile birlikte üç yazarı da hedef gösteren bir şekilde yayınlanan o haberden bir bölüm:

Habervaktim.com'a çarpıcı açıklamalarda bulunan Orhan Miroğlu, Taraf'ın tıpkı PKK'nın yayın organı ANF gibi çalıştığını ve dezanformasyon dolu yalan haberler yaptığını belirterek "Taraf PKK'nın operasyon gazetesi" dedi.

Altan ailesini de sert dille eleştiren Miroğlu, şunları söyledi: "Ahmet Altan insanları isyana teşvik edip Boğaz manzaralı lüks konutundan insafsızca izliyor akan kanı. Bundan sonra PKK'nın sıkacağı her kurşunda Ahmet Altan'ın bir payu sorumluluğu vardır. Bu ülkenin birlik ve beraberliği Altan ailesinin tehdidi altındadır"



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,415 µs