En Sıcak Konular

PKK, neden Beytüşşebap'ı seçti?

6 Eylül 2012 08:25 tsi
PKK, neden Beytüşşebap'ı seçti? Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, terörün neden Beytüşşebap'ı seçtiğini açıkladı..

'Beştüşşebap, silaha değil okula, eğitime aşık. Halk çocuklarının eğitimine çok önem veriyor. Bu yıl 58 öğrenci üniversiteyi kazandı. Ailelerin bu tavrı, terör örgütünü ve ardındaki baronları rahatsız ediyor. Bu yüzden hedef seçildi.'

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 10 askerin şehit olduğu saldırı tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Peki terör örgütü neden Beytüşşebap'ı seçti? Şırnak Valisi Vahdettin Özkan saldırı ve halkın nasıl karşı durduğunu Akşam İstihbarat Müdürü Özkan Tamirak'a anlattı.

Vali Özkan, 'Terörün amacı buradaki insanları kalkan olarak kullanmak ve masum insanların kanı üzerinden yanlış ideolojilerinin propagandasını yapmaya çalışmaktır. Yaşanan son saldırıdan halkımız çok rahatsız oldu. Şırnak'ta halk işinde gücündedir. İstikrarsızlık ve terörü istemiyor. Beytüşşebap'ın bu şekilde anılması onları üzüyor' dedi.   
 
Kız çocuklarının okullaşma oranının en fazla olduğu yerin Beytüşşebap olduğuna dikkat çeken Vali Özkan, önceki gün Beytüşşebap'taki incelemesinde halkın 'bizim gündemimizde çocuklarımızın eğitimi olmalı' dediğine dikkat çekerek şunları söyledi: 'Bu ilçemiz eğitime aşık. Eğitime katılım Türkiye ortalamasının da üzerinde. Kültür seviyesi yüksek. Halk çocukların okullaşmasına ve eğitimine çok önem veriyor. Eğitimin olduğu yerlerde karanlık güçler barınamaz. Dağı değil okulu, eğitimi tercih ediyorlar. Ailelerin bu bilinçle hareket etmesi PKK ve arkasındaki baronları rahatsız ediyor. Çocuklarımızın iyi eğitim alması için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Beytüşşebap'ta bu yıl 58 öğrenci, valiliğimizin Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında sağladığı yardımlarla üniversiteyi, 14 öğrenci de fen ve anadolu lisesini kazandı.'

KILINA ZARAR GELMEDİ
 
PKK'nın Beytüşşebap İlçesi'ne sızmasına güvenlik güçlerinin izin vermediğini de belirten Özkan, 'Arkadaşlar etkin biçimde görevlerini yaptı.  Teröristler,  çatışmada vatandaşlarımızın ateşe hedef olmasını istedi. Ama polis ve askerimizin sağduyulu davranmaları nedeniyle vatandaşımızın kılına bile zarar gelmedi. Bütün birimlerimize eşzamanlı olarak saldırdılar. Kaymakamlık konutu ciddi saldırıya uğradı ama vatandışımıza bir zarar gelmedi' diye konuştu.

Vali Özkan, hukuk dışı yapıların halkı sindirmesine müsaade etmeyeceklerine dikkat çekerek; 'Anadolu kültürümüzün zenginliğine katkı sunan özellik ve güzelliklerimizi ayrımcılık aleti olarak kullanmaya çalışıyorlar. Örgütün ideolojisi ve kültürüyle bu halkın kültürü bağdaşmıyor.  PKK'nın halkımızı ötekileştirmesine, halkımız izin vermeyerek kültürüne ve değerlerine sahip çıkıyor' diye konuştu.

YALANLARA KANMADILAR
 
İLLEGAL örgütlerin sorumluluğu olmadığından propaganda yapmak için her türlü gayrimeşru yol ve yöntemi kullanabildiğine vurgu yapan Vali Özkan; 'Kamu otoriteleri hukuk içinde hizmet yapmaktadır. Kuralsızlıkla yıkmak kolay, kurallı yapmak çok daha zordur' dedi.

KIZLARIN YÜZDE 97'Sİ OKUYOR
 

İlköğretimde Türkiye ortalaması:  % 97
 
Beytüşşebap ortalaması:  % 97
 
Ortaöğretim Türkiye ortalaması:  % 62
 
Beytüşşebap ortalaması:  % 73
 
Ortaöğretime geçiş ortalaması (erkek):  % 81 

Ortaöğretime geçiş ortalaması (kız): .................     % 77

ŞIRNAK Valisi Özkan, Beytüşşebap'a düzenlenen saldırıda PKK'lılar tarafından tahrip edilen Uludere-Beytüşşebap yolu üzerinde bulunan Hisarkapı Köprüsü'nün yanında ikinci bir köprünün oluşturulduğunu bildirdi.  Yıkılan köprünün çevresinde yapılan aramada ise köprünün tahrip edilmesinde kullanılan düzeneğe ait 200 metre kablo bulundu. Öte yandan yıkık köprü üzerine de Türk bayrağı asıldığı görüldü.
 
 

Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,981 µs