En Sıcak Konular

İşte 3. Boğaz köprüsünün açılış tarihi

5 Eylül 2012 22:29 tsi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Boğaz'da yapılacak olan üçüncü köprünün açılış tarihini verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, toplu taşımaya ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Toplu taşımaya ağarlık vermemiz gerekiyor. Biz seneye Marmaray'ı açacağız. Ondan sonra ki yılın sonunda 2. tüp geçiş için çalışmalara başlayacağız. Daha sonraki sene 3. köprüyü açacağız. Yine 2014 başında Ankara - İstanbul yüksek hızlı treni devreye girecek. Bütün bunları yapacak olsak bile toplu taşımaya çok önem vermemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en büyük helikopter pisti Kaan Air Heliport'un açılışı saat 19:30'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımlarıyla İstanbul Ayazağa yerleşkesinde gerçekleşti. Görkemli açılışa Bakan Binali Yıldırım ve Taner Yıldız helikopter ile geldi. Şişli Belediyesi'nin sınırlarında bulunan Kaan Air Heliport'un açılışında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yeraldı. Açılışkonuşmalarının ardından Bakan Binali Yıldırım, Bakan Taner Yıldız ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül beraber kırmızı düğmeye basarak Kaan Air Heliport pistinin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Bakan Binali Yıldırım basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının 3. köprü hakkında ki sorusu üzerine Bakan Yıldırım, 2015 yılı içersinde 3. köprünün açılışının gerçekleşeceğini söyledi. Yıldırım, "İstanbul'un önümüzde ki 10 yıl içersinde raylı sistemini en az 3'e kaTLaması gerekiyor. Aksi halde İstanbul'da ki trafik problemi rahaTLatılamaz. Sürekli araç çıkıyor. İnsanlar araç alıyor. Yollar aynı. O halde toplu taşımaya ağırlık vermemiz gerekiyor. Biz seneye Marmaray'ı açacağız. Ondan sonraki yılın sonunda 2. tüp geçişi için çalışmalara başlayacağız. Daha sonraki sene 3. köprüyü açacağız. Yine 2014 başında Ankara - İstanbul yüksek hızlı treni devreye girecek. Bir yandan da Avrupa'nın en büyük havaalanlarından birini yapıyoruz. Bunları dikkate aldığımız zaman İstanbul'un 2023 yılına kadar raylı sistem planlamasının 400 km kadar çıkması gerekiyor." dedi.

Bakan Binali Yıldırım, hızlı geçiş sisteminde uygulanacak olan 30 TL bakiye sistemi hakkında şu bilgileri verdi: "Yola girdiniz, 1 gişeden geçtiniz. Uzun bir yolculuğunuz var. Ankraya gideceksiniz. 30 TL bakiyeniz olmazsa yolda kalırsınız. Sıkıntı çekersiniz. En uzun mesafeye gidiş geliş ücreti hesaplanıyor. Asgari bir ücret talep ediliyor. Bu gayet doğal birşey. Olmazsa ne olacak yolda kontörün bitti. Arabayı bırakıp başkasında kart alma şansın yok. Eskiden başkasından kart alınıyordu. Yeni sistemde cama yapıştırıldığı için etiket öyle bir şans yok. Dolasıyla bu mecburen yapılmış birşey. Başka sürücülerin trafikte seyir ederken engel olmamak için bu uygulamayı getirdik." dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız oldu. Basın mensuplarının doğalgaz fiyatları üzerine sorduğu soruya Bakan Yıldız, "Dünyada ki doğalgaz fiyatları ortada. 27 tane avrupa birliği üyesi ülkelerin kullandığı doğalgazın içersinde şuanda Türkiye en ucuz doğalgazı kullanan 2. ülkedir. Meskende ve Sanayide 2. ve 3. sıradayız. Türkiye doğalgaz üreticisi bir ülke olmamasına rağmen. Tabi ki bu konuda hazine ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Bütün bu enerji maliyetlerini olabildiğince vatandaşımızın lehine yorumlamaya çalışarak bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz." diyerek cevapladı.

cha



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,838 µs