En Sıcak Konular

First Lady konuşmasıyla Demokratları ateşledi

5 Eylül 2012 21:07 tsi
ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama Demokrat Parti'nin Ulusal Kongresi'nde (DNC) yaptığı etkili konuşma ile adından en çok söz ettiren isim oldu.

Amerikan basını, Michelle Obama'nın, Cumhuriyetçi Parti'nin geçen hafta Florida eyaletinin Tampa şehrinde yaptığı kongredeki tüm konuşmacılardan daha etkili olduğu yönünde yorumlara neden oldu.
 
Kongrenin ilk gün oturumunda son konuşmayı yapan Michelle Obama, aile yaşamı ve yaşadıkları zorluklardan söz ederken hiçbir şekilde Cumhuriyetçi Parti ve başkan adayı Mitt Romney'i direkt hedef alan ifade kullanmadı. Ancak Bayan Obama'nın, hem kendisinin hem eşinin hayat hikayesi ile 'elit' olmakla eleştirilen Romney'e göndermeler yaptı.

Michelle Obama, eşinin aldığı kararları politik hesaplarla değil inandığı için imzaladığını aktarırken, Barack Obama'nın Beyaz Saray'a seçildikten sonra da değişmediğinin altını çizdi. Eşine olan sevgisi ve kızları olan ilişkisinden de söz eden First Lady, "Ne makamda ve nerede olursam olayım benim en önemli vazifem anne olmaktır." sözleri üzerine salondan büyük alkış aldı.

Kongreye katılıp First Lady'i dinleyenler, "Dört yıl önce Denver'da da Obama'dan iyi konuşan Michelle, yine kocasını gölgede bırakacak." diye esprili yorumlar yaptı. West Virginia eyaletinden DNC için gelen Virginia Jacobs, "Kadınların en çok önem verdiği konulara tek tek işaret etti First Lady ve bizlerin Beyaz Saray'da temsil edildiğini gösterdi." dedi. Jacobs, Kongre'nin ilk gününde Michelle Obama dışında sağlık reformu sayesinde hayatı kurtulan küçük kız çocuğunun annesinin yapmış olduğu konuşmada gözyaşlarına hakim olmadığını ifade etti.

Michelle Obama, 23 yıllık Başkan Obama ile evlilik hatıralarından kesitler sunup ikisinin de dar gelirli aileden gelen birer Amerikan rüyası olduklarının üzerinde durdu. California eyaletine bağlı Ville Plate kasabası belediye başkanı Jennifer Vidreen, mensubu olduğu partinin Amerikan halkını temsil ettiğini belirterek, "Bakın bunu hem Başkan Obama hem de eşinin yaşamında görürsünüz. Bu insanlar buraya hak ederek geldi birileri gibi zenginlikleri sayesinde değil." dedi.

CLİNTON SAHNE ALIYOR

Demokrat Parti'nin ağır toplarından ve Amerikan siyasetinin önemli simalarından olan eski Başkan Bill Clinton, bugün DNC'de bir konuşma yapacak. Clinton daha önce Obama'ya destek vermek amacıyla yapmış olduğu bazı yorumlarında Beyaz Saray'ın sıkıntılı anlar yaşamasına yol açmıştı. Clinton'ın yine pot kırıp kırmayacağı merak edilirken Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'dan yıl sonunda boşalacak koltuğa Obama'nın yeniden seçilmesi durumunda gelmesi muhtemel isimlerden olan Senatör John Kerry de bugün kürsüye gelecek isimlerden. Bugünün son konuşmacısı ie Başkan yardımcısı Joe Biden.

PROTESTOLARA DEVAM

Haftasonundan itibaren Charlotte sokaklarını mesken edinen göstericiler eylemlerinden vazgeçmiyor. Göstericiler arasında en kalabalık grup olarak Wall Street İşgalcileri göze batarken bunların sayısı da ancak onlarla ifade edilebiliyor. Dünde sahneye çıkan Wall Street İşgalcileri ile aşırı sol eğilimli grubun gösterisinde polis ondan fazla insanı kelepçeledi.Ancak polis daha sonra yalnızca 3 kişinin gözaltına alındığını ve bu kişilerin de serbest bırakıldığını duyurdu.

Demokrat Partililer için 6 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden önce en önemli etkinlik olan Ulusal Kongreleri'nin yapıldığı Time Warner kapalı spor salonu ve kongre merkezinin hemen önünde kürtaj karşıtlarının protestoları cılız da olsa dikkat çekiyor. Gruplar halinde yapılan protestolar dışında bireysel olarak hayata geçirilen eylemlerde yok değil. Kimi başkan adaylığı için kampanyasına destek isteyip kafasına geçirdiği çizme ile dikkat çekmeye çalışırken kimileri de kendini peygamber ilan etmeye kadar işi uzatıyor. Akıllısıyla delisiyle Cahrlotte sokakları renkli tepkilerle son derece canlı iken boş durmayan gruplar arasında kadın hakları için mücadele edenlerde her sokak başında imza kampanyalarına destek arayışında.

Perşembe günü 3 günlük DNC sonunda 74 bin kişilik stadyumdan halka seslenecek olan Başkan Obama aynı zamanda da partisinin başkan adaylığı teklifini de resmen kabul ettiğini açıklayacak.

cihan


Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,974 µs