En Sıcak Konular

ÖSYM'den TUS açıklaması

5 Eylül 2012 18:36 tsi
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden Tıpta Uzmanlık Eğitim Giriş Sınavı açıklaması...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2010-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)'nda yeni puanlama ve yerleştirme işlemleri sonucunda bazı hekimlerin uzmanlık alanlarını, bazı hekimlerin ise yaşadıkları şehri değiştirmek zorunda kalacakları iddiasının yanıltıcı olduğunu bildirdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Yargı kararı ile 5 sorunun iptali sonrasında ilgili testi cevaplayan tüm adayların, bu soruları doğru yanıtladığı kabul edilerek yapılan yeni değerlendirme sonucunda, 2010-TUS Sonbahar Dönemi Yerleştirme Sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşememiş adaylardan tercihlerinden birine yerleşmeye hak kazananlar ile 2010-TUS Sonbahar Dönemi Yerleştirme Sonuçlarına göre bir programa yerleşmiş adaylardan da üst tercihlerinden birine yerleşenlerin, istedikleri takdirde, bu tercihlerine yerleşmeleri sağlanacaktır. Adayların zorlanmaları ve/veya istekleri dışında otomatik olarak yerleştirilmeleri söz konusu değildir." denildi.

ÖSYM, 2010- TUS Sonbahar Dönemi Yerleştirme İşlemleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu sınavda adaylara yöneltilen sorulardan 5 tanesinin yargı kararı ile iptal edilmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın talepleri doğrultusunda yapılan yeni değerlendirme ve isteğe bağlı yerleştirme işlemleri ile ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, sınavlarda karşılaşılan soru iptallerinin sadece son yıllara mal edilmemesi gerektiği kaydedildi. Bu iptaller konusunda ÖSYM'nin şeffaf bir tavır takındığı, her bilgiyi kamuoyu ile paylaştığı ve adayların aleyhine olabilecek uygulamalardan her zaman kaçınıldığı aktarıldı. Özellikle tıp alanında devamlı yenilenen bilimsel bilgi ve ekol farklılıkları göz önüne alındığında bu durumların yaşanmasının yadırganmaması gerektiği kaydedildi.

Yeni puanlama ve yerleştirme işlemleri sonucunda bazı hekimlerin uzmanlık alanlarını, bazı hekimlerin ise yaşadıkları şehri değiştirmek zorunda kalacakları iddiasının yanıltıcı olduğu ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Zira idari yargı kararı sonrası Sağlık Bakanlığı'nın ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın talepleri doğrultusunda yapılan yeni değerlendirme ve yerleştirme sonuçları, kazanılmış hakları aynen korumakta, adaya yerleştirildiği alanda eğitimine devam etme hakkı sunmaktadır. Yargı kararı ile 5 sorunun iptali sonrasında ilgili testi cevaplayan tüm adayların, bu soruları doğru yanıtladığı kabul edilerek yapılan yeni değerlendirme sonucunda, 2010-TUS Sonbahar Dönemi Yerleştirme Sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşememiş adaylardan tercihlerinden birine yerleşmeye hak kazananlar ile 2010-TUS Sonbahar Dönemi Yerleştirme Sonuçlarına göre bir programa yerleşmiş adaylardan da üst tercihlerinden birine yerleşenlerin, istedikleri takdirde, bu tercihlerine yerleşmeleri sağlanacaktır. Adayların zorlanmaları ve/veya istekleri dışında otomatik olarak yerleştirilmeleri söz konusu değildir. Karar düzeltme safhasında bulunan yargı denetiminde, mevcut düzenlemenin geri alınması neticesini doğuracak bir bozma kararının çıkması halinde bu yerleştirmelerin de geri alınma ihtimalinin bildirilmesi, adayları bu konuda aydınlatmak gayesi taşımakta olup, bu bilginin adayları korkutmaya yönelik ifadeler olarak yorumlanması doğru değildir."

cha




Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs