En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Bizim sayfamız hep beyazdır

5 Eylül 2012 15:49 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akıllı, düşünen bir yönetim yok. Sorunlara çözüm üretmeye kilitlenen değil rüzgara kapılan giden, olaylara teslim olan bir yönetim var, dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir kaos ortamına sürüklendiğini savunarak, ''Neden Türkiye bir kaos ortamına sürüklendi. Nedeni belli iyi, sağlıklı, tutarlı ve kararlı bir yönetim yok. Akıllı, düşünen bir yönetim yok. Sorunlara çözüm üretmeye kilitlenen değil rüzgara kapılan giden, olaylara teslim olan bir yönetim var'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Parti Okulu'nda düzenlenen CHP İl Kadın Kolları Başkanları Toplantısı'na katıldı.
Kadınların söyleyecek çok şeyi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'yi değiştirmek ve dönüştürmek, Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş Türkiye konusunda kadınların büyük çaba ve azim göstermeleri gerekiyor. Türkiye'nin buna ihtiyacı var'' dedi.

Terör sorununa değinen Kılıçdaroğlu, ''Analar ağlamasın diye yola çıktık. Siyasilerin sözüdür bu. Geldiğimiz noktaya bakın bütün analar ağlıyor. Hani ağlamayacaktı. Bizim çok güzel bir lafımız vardır, acıdan söz ederken insanımız şunu söyler; 'Allah kimseye evlat acısı vermesin' derler. O acıyı on binlerce anne yaşadı'' ifadelerini kullandı.

Kendisinin bir ilk gerçekleştirdiğini, terörü sona erdirmek, yeni bir yol haritası belirlemek ve siyasilerin bir araya gelip konuşmasına ortam sağlamak için iktidar partisine gittiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP olarak kendilerine önemli görevler düştüğünü kaydetti.

-''Bizim sayfamız hep beyazdır''-

Kendilerinin diğer siyasi partilere benzemediğini savunan Kılıçdaroğlu, ''Bizim sayfamız hep beyazdır, üzerinde en ufak bir siyah nokta kendini gösterir. O nedenle bizim sorumluluğumuz fazladır'' dedi.
Ülkenin içinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, herkesin kafasında bir kaygı olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu hale nasıl geldik. Neden Türkiye bir kaos ortamına sürüklendi. Nedeni belli iyi, sağlıklı, tutarlı ve kararlı bir yönetim yok. Akıllı, düşünen bir yönetim yok. Sorunlara çözüm üretmeye kilitlenen değil rüzgara kapılan giden, olaylara teslim olan bir yönetim var. Bu yönetimi 21. yüzyılın Türkiyesi hak etmiyor. 'Bölgemizde lideriz' diye afrayla tafrayla gezdik, geldiğimiz hale bakın. BM'de Dışişleri Bakanı'nın düştüğü duruma bakın. Dışişleri Bakanı ağlama duvarına dönüştürdü BM'yi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı gidip dert mi yanacak orada bunu içime sindiremiyorum. AKP'ye oy veren yurttaşımın da halkımın da içine sindirdiğini sanmıyorum.''

Vatandaşların çare aradığını ifade eden Kılıçdaroğlu, çareyi üreten merkezin CHP olduğunu savundu.

-''Toplanalım ortak aklı egemen kılalım dedik''-

Hükümetin Suriye politikasına da değinen Kılıçdaroğlu, Suriye politikasının yanlış olduğunu söylediklerinde, en büyük eleştiriyi kendilerinin aldığını belirtti.

Suriye'den gelen 80 bin kişinin kamplarda yaşadığını ve kampların bu kişiler gelmeden yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, ''Geleceğini biliyorlardı. Yarın kış gelecek ne olacak o insanlar? Onların faturası da Türkiye Cumhuriyeti hükümetine kesilecek. Van Depremi'nde çok daha az insanımızın yaşadığı dramı unutmadık. Kendilerine yanlıştan dönün dedik, proje hazırladık mektup gönderdik, yeni bir yol haritası çizin dedik. Ama bizi ahlaksızlıkla suçladılar'' diye konuştu.

Hükümetin terör konusunda da yanlış yolda olduğunu söylediklerini, bu konuda TBMM'yi de toplantıya çağırdıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Toplanalım ortak aklı egemen kılalım dedik. Meclis'e gittik onlar gelmedi. O Meclis'in varlık nedeni halkın sorunlarını çözmektir. Meclis'e gittik onlar gelemediler, kaçtılar. Demokrasinin Kabesidir orası. Şimdi sormaz mıyız biz, 'TBMM'ye sorunu çözmek için gelmezsin koşa koşa Oslo'ya gidersin. Sormayacak mıyız biz bunu'' ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin kendini muhafazakar parti olarak tanıttığını belirten Kılıçdaroğlu, muhafazakar bir partinin iktidar olduğu son 10 yılda boşanmaların olağanüstü boyuta ulaştığını, aile yapısının büyük yara aldığını öne sürdü.
''Bizim kadınımızın son 10 yılda çektiği acıyı, tarihimizde hiçbir kadın çekmemiştir'' diyen Kılıçdaroğlu, kadının sorunları ile ilgili bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Kaynak: AA



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,694 µs