En Sıcak Konular

ABD'nin borcu 16 trilyon dolar...

5 Eylül 2012 14:28 tsi
ABD'nin devlet borçları, rekor düzeye çıktı. Beyaz Saray ve Kongre'nin borç sınırını tekrar yükseltmek için önümüzdeki yılbaşında girişimlerde bulunması gerekiyor

Amerika Birleşik Devletlerinin borçları hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Devlet borçları Demokratların kongresinden önce Cuma günü 16 trilyon Dolara ulaştığı halde, Maliye Bakanlığı resmi açıklama için hafta sonunun geçmesini bekledi.
ABD'nin borç sınırı şu anda 16,39 trilyon Dolar. Borçlarının giderek artması gözönüne alındığında Kongre üyelerinin ve Beyaz Saray'ın bu sınırı yeniden yükseltmek için yılbaşında yeniden bir çalışma yapması bekleniyor.

Geçen yıl Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasında borç sınırının artırılması konusunda sert tartışmalar yaşanmıştı. Bu yüzden kredi derecelendirme kurumu Standard&Poor's ABD'nin olumlu notu 'AAA'yı elinden almıştı.

Cumhuriyetçiler, borçların azalmaması üzerine Obama'ya dört yıl önce 2012 yılına kadar borçları yarı yarıya azaltacağına dair verdiği sözü hatırlattılar.

Obama'nın iktidara geldiği 2009 yılında ABD'nin devlet borçları 10,6 trilyon Dolardı. Irak ve Afganistan işgali ile mali ve ekonomi krizleri Amerikan devlet kasalarına ağır yükler getirdi. Ekonominin krizlerden korunması için Obama tarafından 800 milyar Dolarlık konjüktür programı kararlaştırılarak uygulamaya konuldu.

Cumhuriyetçiler Obama'yı sorumsuz bir bütçe siyaseti takip etmekle, ekonomik rahatlığın sağlanması için çok fazla devlet müdahalesi yapmakla suçluyorlar. Vergilerin artırılmasına karşı çıkan Cumhuriyetçiler, borç dağlarını azaltmak için radikal tasarruf tedbirleri alarak kısıtlamalar yapmak istiyorlar.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,087 µs