En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: O bakan hakkında gensoru vereceğiz

5 Eylül 2012 12:42 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Apaydın Kampı ile ilgili olarak ''TBMM açılır açılmaz ilgili bakan hakkında gensoru vereceklerini'' bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Kanal D ana haber bülteninde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu heyetinin Apaydın Kampı'nda incelemelerde bulunduğunun hatırlatılması ve CHP'li üyelerin incelemeye neden katılmadığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, kampın yeniden düzenlendiğini, CHP'li üyelerin de ''tiyatro oyununun figüranı olmamak'' için kampa gitmediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Apaydın Kampı'nın ''askeri kamp'' olduğunu söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Eğer gidip orada askeri görmüyorlarsa demek ki bir sorun var. Bu ülkenin Dışişleri Bakanı şunu söyledi; 'O kamp dışında niye başka kamplara gitmediler de ille o kampa gitmek istiyorlar? Çünkü diğer kamplar serbest, oraya gidebilirlerdi'. Niye o kamp yasaktı? Niçin aradan belli bir süre geçtikten sonra serbest oldu? O kampta silahlı militanlar vardı, silahlı militanların fotoğrafları yabancı basında yer aldı. O kampta Özgür Suriye Ordusu'nun kaldığı kendi internet sayfasında ilan edildi, adres olarak gösterildi'' diye konuştu.

Yabancı askerlerin Türkiye topraklarında bulunabilmesi için TBMM'nin izni gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, kampın yasa dışı, durumun da hem uluslararası hukuka hem de anayasaya aykırı olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, ''Onun için bu, Yüce Divanlık bir suçtur. Bununla ilgili olarak Meclis açılır açılmaz ilgili bakan hakkında gensoru vereceğiz. Hükümet kesinlikle suç işlemiştir'' dedi.

Dış politikanın başka bir ülkenin çıkarları üzerine inşa edilmesi halinde başarısızlığın kesin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Bugün gelinen Suriye batağında yaşanan da budur'' ifadesini kullandı. Türkiye'nin yalnız bırakıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, kamplarda yaşayan 80 bin Suriye vatandaşının kış şartlarında zorluk yaşayacağını, ''insanlık dramı'' ile karşı karşıya kalınacağını savundu.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin AK Parti ve MHP ile bir araya gelip gelmeyeceğine ilişkin soruyu da ''Benim öyle bir düşüncem söz konusu değil. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı liderleri toplarsa elbette giderim'' yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sivas'ta 'Güçlü Türkiye nasıl olur? Hiç kimse kusura bakmasın, elin parasıyla, sıcak parayla güçlü Türkiye olmaz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Güçlü Türkiye nasıl olur? Hiç kimse kusura bakmasın, elin parasıyla, sıcak parayla güçlü Türkiye olmaz. Güçlü Türkiye'nin yolu üretmekten, istihdam yaratmaktan geçer'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Sivas Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ETÜ 4 Eylül Kampüsü protokol töreni ve vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmaya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Sivas'a bir üniversite kampüsü kurdukları için kutlayarak başladı.

Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve dünyada söz sahibi olmasının tek yolunun eğitimden geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, insan beyninin dünyanın en değerli stratejik ürünü olduğunu söyledi.

Katıldıkları törende aynı zamanda vergi rekortmenlerine de ödül verileceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, verginin önemine değindi. Kayıtdışı ekonominin kontrol altına alınmasının gerekliliğine işaret eden Kılıçdaroğlu, ''Vergisini ödeyeni başımızın üstünde tutmak en önemli görevimizdir'' dedi.

Türkiye'nin sorunlarına kendi içinde çare bulmasının gerektiğini de dile getiren Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı mücadelesini veren ve yeni bir cumhuriyet yaratan bir ulusun bunu başarabileceğini belirtti. Mustafa Kemal Atatürk'ün savaş meydanlarında kazanılan zaferlerin ekonomi alanındaki zaferlerle taçlandırılması gerektiğine inandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin ilk yıllarında bu ilke doğrultusunda atılan başarılı adımlardan örnekler verdi.

Güçlü bir ülke için üretim ve istihdamın zorunlu olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, ''Güçlü Türkiye nasıl olur? Hiç kimse kusura bakmasın, elin parasıyla güçlü Türkiye olmaz. Sıcak parayla güçlü Türkiye olmaz. Güçlü Türkiye'nin yolu üretmekten, istihdam yaratmaktan geçer'' dedi.

''Ekonominin kamu görevlisi'' olarak tanımladığı sanayicinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sanayiciye verilecek desteğin milli politikanın parçası olduğuna işaret etti.

Kılıçdaroğlu, ilkokul yıllarında kendilerine yerli malının öneminin öğretildiğini dile getirerek, ''Benim çocukluğumda okula giderken şu vardı, 'Yerli malı Türk'ün malı herkes onu kullanmalı'. Şimdi yerli malını sanki düşman malıymış gibi atıyoruz, kullanmıyoruz. Yabancı marka hastalığı çıktı. Nasıl oldu bu? Niye biz o güzel kültürümüzden koptuk?'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ekonomisinin güçlü olduğunu ancak yanlış yönetildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, el birliğiyle bu gücün yeniden ortaya çıkarılması gerektiğine dikkati çekti.

-''Eğitim milli politikadır''-

Konuşmasında eğitimdeki yeni düzenlemelere de dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ilkokula başlama sınırının 66 aya indirilmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, ''5 yaşındaki çocukları okula göndereceğiz. Anneleriyle beraber gidecekler. O çocuklara yazık, günah değil mi? O kaosu hep beraber göreceğiz, yaşayacağız. Sayın Başbakan'dan istirham ediyorum; Sayın Meclis Başkanı lütfen aracı olun, bu uygulamayı bir yıl ertelesinler. Oturup tartışalım bunu. Üniversitelerimiz, eğitim fakültelerimiz var. Bir tek üniversite, bir tek eğitim fakültesi, bir tek pedagog Allah rızası için, 'Bu uygulama doğrudur' dedi mi? Çıkarsınlar bir pedagog, desinler ki 'Bu doğrudur', vallahi hepsini geri alacağım'' diye konuştu.

Eğitimin sıcak siyasetin konusu olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, eğitimin milli politika olduğunun unutulmamasını istedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da aralarında bulunduğu protokolün konuşmalarında ve ödül töreninin bir bölümünde, katıldığı canlı yayın nedeniyle bulunamayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını törenin sonunda yaptı.

Programın ardından TBMM Başkanı Çiçek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Yılmaz ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu aynı özel uçakla Ankara'ya gitti.

Kaynak: AA



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,370 µs