En Sıcak Konular

Taraf ve Miroğlu kavgasının asıl sebebi

5 Eylül 2012 11:49 tsi
Orhan Miroğlu'nun 9 Şubat tarihinde Taraf Gazetesi'nde yazdığı ‘Kürdistani’ Şerafettin!' yazısında Şerafettin Elçi hakkında ağır ithamlarda bulunmasından sonra Ahmet Altan ve Miroğlu arasındaki soğuma başlamış oldu.

Orhan Miroğlu Taraf'tan ayrılırken kendi isteği ile ayrıldığının altını çiziyor ve gazete yönetiminin bu konuda bir isteği olmadığını ve uzun zamandır Taraf'ın yayın politikasından rahatsızlık duyduğunu ifade ediyordu.

Miroğlu rahatsızlığı dile getirmese de Ahmet Altan bugün yazdığı yazıda "Eğer bir yazıyı sansür edecek olsaydık biz Miroğlu’nun Şerafettin Elçi için yazdığı yazıyı sansür ederdik, bu gazetenin tarihinde beni ve yazı işlerini belki de en çok utandıran yazı odur, biz o yazıyı bile sırf“yazı özgürlüğü” hatırına içimiz acıyarak bastık." diyerek aslında soğuklunun nereden başladığının altını çizdi.

Orhan Miroğlu Şubat ayında  Şerafettin Elçi ile ilgili "Kürdistani Şerafettin" isimli bir yazı yazdı. Yazıda kanser hastası olan Elçi'ye çok ağır suçlamalar yöneltildi. Yazı önüne geldiğinde Ahmet Altan bu yazının çok ağır olduğunu ve Miroğlu'ndan düzeltilmesini talep etti Taraf Yazıişleri Miroğlu buna yanaşmadı ve yazının virgülüne bile dokunulmadan yazı yayımlandı.

Miroğlu'nun bu konu hakkında yeni bir yazı yazacağını çok bekleyen Taraf yönetimi bu sefer de Miroğlu'nun Ahmet Altan'la ilgili şok sert yazısını yayımladılar. Yazıda Miroğlu yazdığı gazetenin yayın yönetmenini sert biçimde eleştiriyordu.

Bu yazıların getirdiği soğukluk Miroğlu ve Taraf ilişkisini bugüne kadar getirdi. Miroğlu'nun Taraf'a gönderdiği son yazıda yazı uzun olunca Miroğlu'ndan kısaltılması istenmiş ancak Miroğlu, ben yazıyı kısaltmam yayınlamazsanız da internet sitelerinden yazıyı yayımlarım" dedi. Taraf Yönetimi Miroğlu'nun yazısını internet sitesinden yayımladı ancak Miroğlu telefo edip yazının buradan kaldırılmasını isteyince yazı kaldırıldı. Olayın özeti budur.

Ahmet Altan'ı sevmeyebilirsiniz, ama atalarımız "Yiğidi öldür hakkını teslim et" demişler. Taraf eğer Miroğlu'na sansür uygulasaydı bunu Şerafettin Elçi ve Ahmet Altan yazılarında yapardı CHP yazsında değil.



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,146 µs